La Boșcana s-a dat start spartachiadei locale

  Duminică, 28 februarie, 2016, la Boșcana s-a dat start Spartachiadei sportive cu genericul «Să educăm o generație sănătoasă, sportivă și activă».

DSC_3068

Nicolae Moroga (stânga) înmânează Cupa capitanului echipei de volei Grigore Cernobrâsov

După cum ne-a informat Svetlana Racul, primara comunei Boșcana, Comitetul organizatoric  al competițiilor sportive în componență cu Viorica Stăvilă, Svetlana Racul, Veaceslav Cebotari, Mihai Dicusară, Nicolae Moroga, Valentin Bulhac, Dumitru Leșan, Valentin Iacob, a aprobat programul competițiilor de tenis de masă, volei, șah, joc de dame, mini-fotbal și atletică ușoară. Cei mai buni sportivi urmează să fie premiați cu diplome, cupe, medalii și premii bănești. Scopul spartachiadei sportive – atragerea locuitorilor comunei Boșcana în practicarea sistematică a culturii fizice și sportului, propagarea exerciților fizice drept mijloc de fortificare a sănătății și profilaxiei bolilor, practicarea unui mod sănătos de viață, selectarea echipelor pentru participarea la spartaciada raională și cea republicană la probele sportive.

DSC_3075

Echipa de volei «Tinerețea» сu suporterii săi.

Duminică, 28 februarie, în sala sportivă a Liceului Teoretic «M. Stratulat» din Boșcana s-au desfășurat competițiile la tenis de masă, la care au participat 14 bărbați de diferite vârste. Primul loc l-a ocupat Danu Stăvilă, care a fost decorat cu o cupă, diplomă de gradul I, medalie și premiu de 100 lei. Locul II i-a revenit lui Alexei Rotari, care a primit o diplomă de gradul II, medalie și 80 lei. Pe locul III s-a clasat Serghei Cernobrâsov, care a fost decorat cu o diplomă de gradul III, medalie și 60 lei.

Duminică, 6 martie, s-au desfășurat competițiile la volei. Cea mai bună evoluție a avut-o echipa «Tinerețea», care a câștigat o cupă și un premiu de 100 lei. Cu premii bănești s-au ales și echipele «Veteranii», Liceul Teoretic «Mihail Stratulat», care , de asemenea, au fost decorate cu premii bănești.

Duminică, 13 martie,  s-au desfășurat competițiile la joc de dame, iar pe 20 martie vor avea loc competițiile la șah. În următoarele zile de odihnă la Boșcana se vor desfășura competițiile la șah, atletizm și mini-fotbal, după care se va face bilanțul spartachiadei sportive cu premierea celor mai buni dintre cei mai buni sportivi din localitate.

Valeriu Turta. Imagini de autor.

 

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *