La Bălăbănești natalitatea s-a dublat, au apărut și tripleți

Soții Galina și Serghei Baxan, locuitori ai satului Mălăieştii Noi, comuna Bălăbăneşti, au avut parte de cea mai frumoasă surpriză  în ajun de Revelion, 2015.

скачанные файлы

Familia, felicitată de APL. Foto: www.balabanesti.info.

 

Așteptau gemeni, dar pe 27 decembrie 2014, Galina a adus pe lume trei fetiţe: Daria, Alisa şi Sofia. Potrivit spuselor medicilor nou născutele se simt bine.

Bucuria tinerilor părinți e mare, dar și grijile s-au triplat. Potrivit www.balabanesti.info, Familia locuieşte în casa părintească a mamei Galinei împreună cu bunelul fetiţelor şi o altă nepoţică. Veniturile ocazionale ale tânărului tătic cu greu fac faţă cerinţelor. Ajutorul financiar de 3000 de lei, oferit de primăria şi Consiliul local Bălăbăneşti, a fost mai mult decât benevenit.

Şi Direcţia Asistenţă socială Criuleni intenţionează să acorde un ajutor material familiei Baxan, doar că procedura e mai complicată şi va dura ceva timp. Solicitată de “E.C.” Ludmila Brânză, şefa Direcţiei, ne-a comunicat că e pe cale de finalizare completarea dosarului cu documentele necesare după care acesta va fi expediat pe adresa Fondului republican de susţinere socială a populaţiei unde şi va fi luată o decizie în vederea stabilirii ajutorului material pentru cei cinci membri ai familiei Baxan. Aceeaşi sursă ne-a mai informat că în fiecare an cel puţin într-o familie din localităţile raionului Criuleni se nasc tripleţi.

Potrivit ultimilor date statistice, în comuna Bălăbăneşti natalitatea a crescut de la 20 copii în anul 2012 la 42 în anul 2014.

Gh. Motricală

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *