Justiţie

Jurnaliștii au deconspirat dezmembrarea de cadavre

Aproximativ 560 de cadavre au fost dezmembrate și vândute de către proprietara unui serviciu de pompe funebre. În unele cazuri, au fost vândute chiar și cadavre întregi.

Afacerea macabră a fost descoperită de jurnaliștii agenției Reuters și a ajuns în vizorul SSB.

Proprietara serviciului de pompe funebre din or. Montrose, statul California, asistată de mama ei cereau pentru incinerarea cadavrului 1000 dolari, dar propuneau rudelor răposatului să-l incinereze gratuit în schimbul părților corpului. Chiar dacă acestea refuzau oferta, în instanță s-a stabilit, că oricum părți ale trupului se vindeau cu acte falsificat  instituțiilor medicale, care nici nu bănuiau de fraudă. 

Ulterior rudele au aflat că li s-au dat urne cu cenușa mai multor persoane.

„Aceste femei au profitat de vulnerabilitatea jertfelor, care au apelat la ele în momente de doliu și suferință –  spunea Leonard Karollo, agent FBR – în loc să-i susțină ele au mutilat corpurile celor apropiați lor”.

„A fost cel mai dificil emoțional proces” – a recunoscut și judecătoarea, care le-a trimis în pușcărie.

Proprietara biroului de servicii funerare din orașul statul american Colorado, dar și mama acesteia, a fost condamnată la 20 și respectiv 15 ani de închisoare, comunică  BBC.

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button