Jocul cu focul a lăsat fără acoperiș o familie din satul Răculești

În dimineața zilei de 12 august, curent,  serviciul 109 a înregistrat informația potrivit căreia  în s. Răculeşti arde o casă de locuit. La faţa locului s-a deplasat garda de serviciu nr. 3 a USP Criuleni, cu autospeciala de intervenţie CAMAZ 53213 în componenţa a 3 pompieri şi inspectorul SAÎI, locotenent al s/salvare Grecu Diana.

Ajunşi la faţa locului am constatat că acoperişul casei de locuit (10-6 m.p.) a cet. Gogu Aliana, era cuprins de flăcări, pentru stingerea  căruia s-a creat un sector de luptă cu lansarea unei  ţevi de refulare, de tip “B”, apă compactă şi pulverizată  în volum de 17 m.c.. Incediul a fost localizat la orele 10:18 min. şi lichidat la orele 11:36 min.

În momentul declanșării focului în casă se aflau doi copii minori un băieţel de 4 ani şi o fetiţă de 3 ani,  lăsați fără supraveghere, şi care au scăpat ca prin minune vii, reușind la timp să părăsească încăperea.

Incendiul a făcut scrum elementele de construcţie de lemn ale acoperişului, foile de ardezie precum şi bunurile materiale din 3 camere. Dezastrul putea lua amploare dacă din interiorul casei nu era scoasă la timp o butelie de gaz, care în mod evident prezenta pericolul de explozie.

Cauza prealabilă a izbucnirii incendiului ar fi jocul copiilor cu focul, dar și neglijența părinților, care își lasă copiii minori fără supraveghere.

Ştefan Manoli, şeful SSE Criuleni, locotenent colonel al s/salvare

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *