INTERVENȚIE NEAUTORIZATĂ ÎN INSTALAȚIA ELECTRICĂ SOLDATĂ CU ELECTROCUTAREA PERSOANEI IMPLICATE

Без названия

Cazul s-a produs pe 19 iunie, curent, în raionul Criuleni. Conform declarațiilor persoanei implicate obținute în cadrul investigației, având intenția de a verifica prezența tensiunii în PT, acesta a deschis mai întâi ușa de la instalația de tensiune joasă, unde folosind un indicator-șurubelniță a atins siguranțele, după care a încercat să facă același lucru și în instalația cu nivelul de tensiune 10 kV. În momentul în care a apropiat indicatorul de o siguranță, s-a format un arc electric și ca rezultat persoana dată a fost aruncată de pe fundamentul PT la pământ. Peste câteva minute după accident, acesta și-a revenit, însă la încercarea de a se ridica a simțit o durere acută într-un picior. Ulterior a apelat serviciul de urgență medicală, care l-a transportat la spitalul raional, unde s-a constatat fractura oaselor gambei piciorului drept.

Consumatorul dat și-a justificat fapta prin intenția de a soluționa de sine stătător problema absenței tensiunii. Această acțiune constituie o încălcare gravă a prevederilor legale și a normelor de securitate electrică. În plus, din lipsă de cunoștințe speciale și manipulând cu un indicator necorespunzător nivelului de tensiune, acesta a creat o situație de accident iminent care s-a și produs, consecințele căruia puteau fi mult mai grave sau chiar letale.

În legătură cu producerea acestui accident, Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A. atrage atenţiapopulaţieişi a agenţilor economici asupra necesităţii respectării stricte a regulilor de securitate a persoanelor în apropierea instalaţiilor electrice şi privind neadmiterea efectuării oricăror lucrări în acestea.
Amintim în acest context principalele reguli de securitate electrică:

-       nu interveniţi în niciun mod în instalaţiile electrice;

-       respectaţidistanţele de securitate în raport cu instalaţiile electrice;

-       reţineţi faptul, că electrocutarea se poate produce nu doar prin atingerea de echipamentele sau firele electrice, dar chiar la distantă de acestea, prin străpungere sau arc electric;

-       nu vă urcaţi pe instalațiile electrice, pe pilonii liniilor electrice aeriene, pe diferite construcţii sau pe copacii  din apropierea instalaţiilor, ce se află sub tensiune;

-       fiţi întotdeauna precauţi când este vorba despre energia electrică!

-       despre orice incident informaţi în regim de urgenţă furnizorul de energie electrică prin următoarele canale:

-       la telefonul Serviciului 24h  -  022-43-11-11,

-       prin intermediul chatului disponibil de pagina noastră web,

-       pe Facebook, accesînd: https://www.facebook.com/gasnaturalfenosamoldova
Departamentul Relaţii Externe şi Comunicare
Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A.

21.06.2019

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *