Social

INTERVENȚIE NEAUTORIZATĂ ÎN INSTALAȚIA ELECTRICĂ SOLDATĂ CU ELECTROCUTAREA PERSOANEI IMPLICATE

Без названия

Cazul s-a produs pe 19 iunie, curent, în raionul Criuleni. Conform declarațiilor persoanei implicate obținute în cadrul investigației, având intenția de a verifica prezența tensiunii în PT, acesta a deschis mai întâi ușa de la instalația de tensiune joasă, unde folosind un indicator-șurubelniță a atins siguranțele, după care a încercat să facă același lucru și în instalația cu nivelul de tensiune 10 kV. În momentul în care a apropiat indicatorul de o siguranță, s-a format un arc electric și ca rezultat persoana dată a fost aruncată de pe fundamentul PT la pământ. Peste câteva minute după accident, acesta și-a revenit, însă la încercarea de a se ridica a simțit o durere acută într-un picior. Ulterior a apelat serviciul de urgență medicală, care l-a transportat la spitalul raional, unde s-a constatat fractura oaselor gambei piciorului drept.

Consumatorul dat și-a justificat fapta prin intenția de a soluționa de sine stătător problema absenței tensiunii. Această acțiune constituie o încălcare gravă a prevederilor legale și a normelor de securitate electrică. În plus, din lipsă de cunoștințe speciale și manipulând cu un indicator necorespunzător nivelului de tensiune, acesta a creat o situație de accident iminent care s-a și produs, consecințele căruia puteau fi mult mai grave sau chiar letale.

În legătură cu producerea acestui accident, Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A. atrage atenţiapopulaţieişi a agenţilor economici asupra necesităţii respectării stricte a regulilor de securitate a persoanelor în apropierea instalaţiilor electrice şi privind neadmiterea efectuării oricăror lucrări în acestea.
Amintim în acest context principalele reguli de securitate electrică:

–       nu interveniţi în niciun mod în instalaţiile electrice;

–       respectaţidistanţele de securitate în raport cu instalaţiile electrice;

–       reţineţi faptul, că electrocutarea se poate produce nu doar prin atingerea de echipamentele sau firele electrice, dar chiar la distantă de acestea, prin străpungere sau arc electric;

–       nu vă urcaţi pe instalațiile electrice, pe pilonii liniilor electrice aeriene, pe diferite construcţii sau pe copacii  din apropierea instalaţiilor, ce se află sub tensiune;

–       fiţi întotdeauna precauţi când este vorba despre energia electrică!

–       despre orice incident informaţi în regim de urgenţă furnizorul de energie electrică prin următoarele canale:

–       la telefonul Serviciului 24h  –  022-43-11-11,

–       prin intermediul chatului disponibil de pagina noastră web,

–       pe Facebook, accesînd: https://www.facebook.com/gasnaturalfenosamoldova
Departamentul Relaţii Externe şi Comunicare
Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A.

21.06.2019

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button