Insistența le-a adus victorie voleibaliștilor din Cocieri

Echipa unită din localitatea Cocieri, raionul Dubăsari a fost cea mai bună la Turneul de volei între veterani, ediția a II-a, obținând trofeul principal – cupa și Diploma de gradul I.

DSC_0448

La competițiile, care s-au desfășurat în sala Școlii Sportive Raionale Dubăsari din satul Pârâta, au participat șase echipe de veterani din localitățile Pîrîta, Coșnița, Doroțcaia, Molovata Nouă, Cocieri și Țîbulăuca. Primele pe terenul de volei au ieșit echipele Doroțcaia și Coșnița. Veteranii din Doroțcaia au jucat mai bine, cu tușe puternice peste plasă. Scor final – 2:0. A urmat meciul între echipele Pârâta și Molovata Nouă. În prima repriză voleibaliștii din Pârâta reușesc să obțină victoria cu 25:21. Repriza a doua a fost foarte încordată. Scorul se menține egal 20:20, 23:23, 24:24! Echipa din Molovata Nouă în frunte cu capitanul Ștefan Driga, totuși, reușește să schimbe starea de lucruri, rupând victoria cu 26:24. În repriza a III-a capitanul veteranilor din Pârâta, Vasile Nagalisov, atenționează colegii asupra unor greșeli, mobilizându-i să fie mai atenți în apărare. Urmează câteva tușe puternice pe deasupra plasei și arbitrii fixează victoria echipei din Pârâta – 16:14 și scorul final de 2:1 în favoarea veteranilor din acest sat.

Urmează meciurile Cocieri – Coșnița 2:0, Ţîbulăuca – Molovata Nouă 2:0, Doroțcaia – Cocieri 0:2, Pârâta – Țîbulăuca 0:2 și Doroțcaia – Pârâta 2:0.

În finală au intrat echipele Cocieri și Țîbuleuca. În prima repriză, care s-a dovedit a fi deosebit de dificilă, scorul se menține egal 8:8, 9:9, 11:11, 12:12, 13:13, după care veteranii din Cocieri, cu câteva tușe puternice, majorează scorul în favoarea lor 20:15, 24:20, 25:22! În repriza a doua voleibaliștii din Țîbulăuca reușesc o răsturnare de scor – 25:16. Totul s-a decis în repriza a treia. Veteranii de la Cocieri înving adversarii cu 15:6 și scorul final devine de 2:1 în favoarea echipei unite din Cocieri.

A urmat ceremonia premierii. Echipa de veterani din Cocieri a fost decorată cu Diploma de gradul I, o minge de volei și Cupă. Echipele din Țîbulăuca, Doroțcaia și Pârâta au fost decorate cu Diplome și cu câte o minge de volei. Cu Diplome de onoare au fost decorați Vasile Nagalisov (Pârâta) – cel mai bun jucător al turneului, Victor Savițchii (Țîbulăuca) – cel mai bun atacant, și Ștefan Cușnir (Cocieri) – cel mai în vârstă (68 ani) voleibalist.

Mihai Driga, capitanul echipei Cocieri: «Suntem foarte bucuroși că am cucerit trofeul principal al turneului. În echipa noastră joacă profesori, conducători de întreprinderi, pensionari, și de trei ori în săptămână ne adunăm în sala sportivă din Dubăsari și jucăm volei din plăcere».

Valeriu TURTA

Foto de autor:  Cupa în mănile capitanului echipei din Cocieri, Mihai Driga.

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *