Infractorii au fost identificați

Prădarea gimnaziului din Jevreni și agresarea dură a paznicului acestuia se pare că a fost ultima ispravă a unor tineri certați cu legea și bunul simț.

La 2 martie, curent, în urma investigațiilor întreprinse de către ofițerii Inspectoratului de Poliție Strășeni în comun cu angajații Inspectoratului Național de Investigații, IP Criuleni și BPDS ,,Fulger’’ au fost reținuți membrii unei grupări criminale suspectați de săvârșirea a șase infracțiuni grave și deosebit de grave în domeniul patrimonial, pe teritoriul raioanelor Strășeni, Ialoveni și Criuleni.

Conform IP Strășeni, tinerii fac parte dintr-o grupare bine organizată, au vârstele cuprinse între 16 și 30 de ani și sunt domiciliați în raioanele Călărași, Leova, Cantemir, Râșcani și Nisporeni. Trei dintre aceștia au fost anterior condamnați pentru furt.

În urma perchezițiilor la domiciliile suspecților, s-au depistat unele bunuri sustrase: 18 monitoare, 18 tastiere pentru calculator, 18 mouse-uri, 10 laptopuri, 2 proiectoare, 2 audio-boxe mari, 5 microfoane, un amplificator, mixer audio,o imprimantă, 3 calculatoare de masă, 8 telefoane mobile. Tot în locuințele suspecților au fost depistate obiectele care au fost folosite de membrii grupului la comiterea infracțiunilor: un pistol pneumatic, îmbrăcăminte și cartele SIM.

În acest caz, bănuiții sunt cercetați penal în stare de arest în baza art. 186, art. 187 și art. 188 Cod Penal al R. M. pentru ,,furt’’, ,,jaf’’ și ,,tâlhărie’’. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă privațiune de libertate de până la 15 ani.

Info E.C.

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *