Incendiu devastator la Oxentea

O familie din satul Oxentea, raionul Dubăsari, a rămas pe drumuri. Casa acestora a fost făcută scrum în urma unui incendiului devastator, produs la 6 iulie.

familia doncila

Familia Doncilă.

Focul s-a extins cu repeziciune, flăcările au distrus locuința în întregime. Au luptat cu focul mai bine de două ore 15 pompieri cu trei autospeciale, s-au implicat şi vecinii. Din cauza cantității mari de apă podul și pereții casei s-au răzmuiat și în orice moment ar putea să cadă, iar mirosul de fum continuă să predomine intens.

incendiu

Pompierii au fost alertați de către proprietarii casei. Oamenii au încercat să stingă incendiul, însă eforturile lor au fost zadarnice. Circumstanțele exacte în care s-a produs incendiul, urmează a fi stabilite.

“Este o pierdere foarte mare. Au adunat o viață și într-un moment s-a dus tot. Noi toți am sărit în ajutor, dar focul era prea mare”- spune un vecin.

casa

Exponenţii administraţiei locale promit că familia va beneficia de sprijin material. Primarul localității, Valeriu Rusu, a menționat şi implicarea sa personală, prin a le oferi păgubiţilor, un tractor, cu care au transportat la gunoişte urmele şi mizeria rămase în urma incendiului.  Administrația locală  a afișat mai multe avizuri prin care solicită ajutorul localnicilor, iar  la următoarea ședință a consiliului urmează să se ia decizia cu privire la acordarea ajutorului material pentru această familie”

Din fericire oamenii au rămas teferi. Acum cele două nepoțele cu părinții lor, care locuiau în casa buneilor, dorm prin mahala, la vecini. Își doresc din tot sufletul să-și refacă cuibul de altădată, și roagă  oamenii de bună credință să le întindă o mână de ajutor.

Haideți să fim mai buni și să contribuim fiecare la materializarea acestei dorințe, doar astfel  le putem dărui o speranță.

Orice donație e binevenită.

Expediază un SMS cu conținutul “Familia Doncila” la:

9002 (abonatii Unite), 1 SMS – 45 MDL;

2910 (abonatii Moldcell), 1 SMS – 45 MDL

Daniela Socolovschi

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *