Încă un tânăr înghițit de apele Nistrului

Tragedia s-a produs în ziua de 24 iulie, curent, în apropierea c. Coşniţa, r-nul Dubăsari. Tânărul de 21 de ani s-ar fi dus la scăldat împreună cu alți trei amici. Deși martorii spun că băiatul putea înota, acesta s-a înecat la numai câțiva metri de mal. Prea repede a fost tras de curenți astfel încât unul dintre prieteni, care i-a sărit în ajutor, nu a mai putut face nimic. Timp de aproape patru zile a fost căutat de serviciile specializate, dar fără nici un rost.

scafandru_3

-        Căutările pe apă și sub apă au început de îndată ce am primit informația – spune Constantin Motînga, ofițer superior al Serviciului prevenție a Secției situații excepționale Dubăsari.  – În scurt timp ni s-au alăturat și scafandrierii Direcției regionale căutare și salvare nr.1, dar și scafandrierii Direcției situații exceționale Căușeni fără, însă, nici un rezultat. Corpul neînsuflețit al băiatului a ieșit la suprafață abia sâmbătă, 27 iulie, în preajma satului Corjova, raionul Criuleni, fiind observat de un grup de localnici, care au și anunțat serviciul 112. În scurt timp la fața locului s-a deplasat un grup de angajați ai Unității salvatori și pompieri din Vadul lui Vodă, care au scos cadavrul din apă.

Tânărul de numai 21 de ani, care a părăsit această lume, lăsând îndurerați într-o mare de suferință, părinții, fratele și sora, un sat întreg, a fost înmormântat luni, 29 iulie.

Gh. Motricală

foto simbol

 

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *