…În speranța că le vor găsi soluționare

La 29 aprilie, 2015, în sala Şcolii de Arte din Criuleni s-a desfăşurat conferinţa de dare de seamă şi alegeri a organizaţiei teritoriale Criuleni a Asociaţiei Obşteşti „Societatea nevăzătorilor din R. Moldova”.

Membrii societăţii din raionul Criuleni i-au avut invitaţi pe Alexei Romanenco, Vasile Rujanschi şi Valentina Botnari, membri ai plenarei societăţii republicane, Ana Prodan, şef-adjunct CTAS Criuleni, Tamara Zolotco, DASPF Criuleni, Vitalie Onişciuc, primar. Raportul despre activitatea biroului l-a prezentat Victor Sclifos, care a trecut la succese distribuirea ajutoarelor umanitare sub formă de produse alimentare şi haine uzate, şi a unui ajutori financiar. Membrii asociaţiei s-au folosit de prezenţa persoanelor din conducerea asociaţiei şi au vorbit despre problemele lor, în speranţa că le vor găsi soluţionare.

DSCN3666

Oamenii s-au plâns pe pensia mică, pe faptul că serviciile medicale nu le sunt atât de accesibile, pe cât şi-ar dori. Ion Dragoman din Criuleni spunea că solicitările lui de a-i acorda un asistent personal nu s-au soldat, deocamdată, cu succes. Membrii biroului i-au recomandat să se adreseze personal la şefa Direcţiei Asistenţă Socială şi Protecţie a Familiei. Pavel Druţă din Măşcăuţi întreba unde se poate adresa pentru a-şi perfecta ochelari la preţ redus, pentru că în farmacii sunt foarte scumpi.

Alexei Romanenco i-a recomandat un centru moldo-norvegian, în Chişinău, care acordă servicii gratuite persoanelor slab-văzătoare, după o programare prealabilă. La finele adunării a fost ales Biroul societăţii raionale, în componenţa Victor Sclifos, Raisa Rusu, Grigore Dranţa, Ana Mazurchevici, Eugen Sudelea, Gheorghe Jenerenco şi Ecaterina Novac. Patru membri ai societăţii raionale au fost delegaţi să participe la congresul republican al Societăţii nevăzătorilor din Moldova, care va avea loc în luna iunie.

Info „E.C.”

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *