În r. Dubăsari – primul deces de Covid-19, iar comuna Miclești – liberă de virus

Virusul a răpus un bărbat în floarea vârstei și a carierei

La finele săptămânii trecute, în r. Dubăsari s-a înregistrat primul deces din cauza Covid-19. Este vorba de un locuitor al s. Molovata-Nouă, persoană publică (a fost vice-preşedinte al raionului), care avea vârsta de doar 53 de ani.

În total, de la începutul epidemiei şi până la 3 august, în r. Dubăsari (11 primării) au fost înregistrate 178 de cazuri de infecţie cu noul coronavirus. Potrivit Centrului de Sănătate Dubăsari, 154 de cetăţeni s-au tratat până acum, 23 de persoane fiind în proces de tratament, transmite pagina web a autorităţilor raionale. Cele mai multe cazuri active au rămas la Molovata Nouă – 6, Molovata şi Cocieri – câte 4, Coşniţa – 3, în trei sate – câte un caz şi în 5 sate – zero cazuri.

Satele Micleşti şi Steţcani – libere de Covid

În perioada 30 iulie – 5 august 2020, numărul cazurilor de Covid în r. Criuleni a crescut cu 40 şi a ajuns la 409. Din ei, 278 s-au vindecat şi 9 au decedat. Informaţia a fost confirmată de către Dumitru Solomon, specialist în cadrul Consiliului Raional Criuleni, responsabil de colectarea datelor statistice privind infecţia cu Covid-19 în raza raionului.

Din statistica oficială, la data de 5 august, reiese că com. Micleşti, în care s-a înregistrat primul caz de infectare în raion, este liberă de virus, prin care au trecut 30 de cetăţeni. S-au vindecat toţi infectaţii din Izbişte, Bălăşeşti, Coşerniţa, Chetrosu, Mălăieşti şi Dolinoe. Cele mai multe cazuri în tratament au rămas în Slobozia-Duşca – 15, or. Criuleni – 13, Măgdăceşti – 27, Drăsliceni – 14, Dubăsarii-Vechi – 7, Oniţcani – 6.

În săptămâna curentă au fost plasaţi în izolare, pe două săptămâni, angajaţii primăriei Dubăsarii-Vechi, care au intrat în contact cu o persoană infectată, după ce aceeaşi experienţă au trăit-o şi angajaţii primăriei Slobozia-Duşca.

Info „E-C”

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *