Iarna începe cu prejudicii materiale

În seara zilei de 1 decembrie, vântul puternic a dat bătăi de cap gospodarilor din raionul Criuleni, preventiv, cele mai mari pierderi fiind semnalate la Slobozia Duşca. Potrivit lui Ştefan Manole, şeful secţiei Situaţii Excepţionale Criuleni, vântul a smuls 6 foi de ardezie de pe acoperişul gimnaziului, aproximativ 12 foi de ţiglă metalică de pe casa unui slobozian, care s-a ales cu o gaură în acoperiş de cca 54 m pătraţi.

Cea mai mare pagubă, însă, se atestă la tabăra de odihnă „Cristiano”, administrată de SRL “Olcriscom” unde comisia raională situaţii excepţionale a constatat distrugerea a cca 140 de foi de ardezie, informaţie confirmată şi de vice-preşedintele raionului, Vitalie Verebceanu. Alexei Ciobanu, specialist în protecţia civilă şi situaţii excepţionale în primăria Slobozia Duşca, a confirmat faptele şi a spus, că au fost deja calculate şi pagubele, în total – cca 30 mii lei.

Vitalie Verebceanu ne-a informat, la momentul elaborării ziarului, că membrii comisiei situaţii excepţionale verificau informaţiile parvenite din mai multe localităţi. Primarii au informat că la Micleşti vântul ar fi doborât un gard de cărămidă, la Corjova a fost afectat acoperişul unei gospodării. În mai multe localităţi vântul a doborât copaci sau a rupt crengi groase din ei. La Dubăsarii Vechi au fost descoperite mai multe sere şi afectat acoperişul Centrului de Sănătate. Aureliu Borş, şeful Centrului de Sănătate Dubăsarii –Vechi, ne-a informat că nici un sătean nu a solicitat ajutor medical,fiind afectat de furtună, şi că instituţia poate remedia prejudiciul din sursele proprii.

Imagine: Canal 2.

info “E.C.”

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *