Iarmarocul de toamnă din r. Criuleni a avut loc. Reportaj fotografic

Festivitatea ”Toamna de aur” a fost întotdeauna un prilej pentru criuleneni de a mai ieși din case și a face și ceva rezerve pentru iarnă. În acest an evenimentul a întrunit mai puțini vizitatori din cauza pandemiei, însă a developat o speranță.
Majoritatea participanților au plecat acasă cu puieți de pomi fructiferi, copaci decorativi și flori,expuse cu generozitate de producătorii veniți tocmai de la Briceni.
Rândurile la plante decorative au demonstrat, parcă, că lumea în pofida greutăților, COVID-19, speră că se va înfrupta din roada plantelor ce le vor sădi în această toamnă și se vor bucura de florile, ce le vor lăsa moștenire și urmașilor.
Au avut mușterii și apicultorii, crescătorii de varză, morcov, ceapă, cartofi, mere. De la Dănceni au venit și piscicultorii cu fitofag. De la Căușeni – producătorii de soiuri alese de poamă.
Producătorii criuleneni au avut o reprezentanță mai modestă, că seceta și-a lăsat amprenta asupra activității lor, precum și asupra procesatorilor. Oricum, Consiliul raional Criuleni, Direcția agricultură și servicii funciare au pregătit diplome și colaci pentru cei care au reușit să obțină rezultate, sfidând greutățile.
Meșterii populari au venit și ei să completeze paleta toamnei, bucurând ochiul cu lucrări din fibre vegetale, croșetări, tablouri. Lirismul sărbătorii a fost tulburat, însă, de un alai instigator.
Candidatul independent Igor Dodon a sosit, însoțit de paza de corp, cameramani, suită de adoratori, îmbrăcați în scurte roșii, s-a apropiat de câteva tarabe, dar nu s-a reținut mult, fiind huiduit de unii cetățeni. Apariția lui a avut efectul pisicii care poate șterge impresia celui mai bun spectacol. Baia de mulțime nu a reușit, iar atenția de la festivitatea de înmânare a premiilor a fost distrasă.
Alaiul cum a venit așa si s-a dus, lumea căuta varză și flori.
E. Chiriac

Fotografii de la eveniment.

 

 

 

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *