Hora Unirii la Cimișeni

5  martie la Cimișeni, rnul Criuleni, a fost o duminica specială. Primarul satului Cimişeni, Valentina Pisarenco, și  primarul comunei Bascov, județul Argeș, România, Gheorghe Stancu, au semnat Acordul de înfrățire a localităților respective.

^F2A48ED549960BF89760A29B8EC09F140924623CAA94F15B3A^pimgpsh_fullsize_distr

Documentul semnat va sta la temelia mai multor proiecte de dezvoltare comunitară. Primii vor beneficia de prevederile lui preșcolarii din Cimișeni, căci printre obiectivele prioritare de colaborare este și renovarea grădiniței. Comuna Bascov este o suburbie a municipiului Pitești, formată din opt sate ce includ 11 cătune. Administrația Publică Locală are o bună experiență de atragere a fondurilor externe pentru proiectele de dezvoltare economică și socială, fapt recunoscut de primarul Gheorghe Stancu, care s-a declarat dispus să împărtășească cu cimișenenii nu doar cunoștințele, dar și proiectele investiționale.

Cimișenenii prezenți la ceremonia de semnare a Acordului de înfrățire au avut parte și de un concert prezentat de artiștii locali, iar la încheiere au încins o horă în centrul satului.

 E. ALEXEI

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *