Grigore Vieru-contemporanul nostru

GrigoreVieru,fiind întrebat din ce trăiește un poet, a exclamat “Din speranță că el va scrie cea mai frumoasă poezie între contemporanii săi”. Fiind sărutat pe frunte de Dumnezeu, după spusele lui Nicolae Dabija, tot atunci, Cel de Sus l-a sărutat și pe suflet. Ulterior, Grigore Vieru a devenit unul dintre scriitorii noștri cei mai importanți.

Recent, la mijloc de februarie, în incinta Bibliotecii Publice Hrușova s-a desfășurat un neobișnuit medalion literar, dedicat marelui poet-Gr.Vieru.Protagoniștii acestei serate, cu genericul ,,Gr. Vieru-poet al nemuririi”, au fost elevii gimnaziului(clasele I-VII), fiind apreciați cu mult drag de cei invitați (profesori, educatori, părinți).

Elevii de diferite vârste au reușit să capteze publicul prin bogatul și diversul material poetic, muzical, interpretat cu măiestrie de către junii artiști.

Au fost înscenate și prezentate de elevii cl. a IV-a,ghidați fiind de către învățătoarea Iachim Iulia, două povestiri ale poetului ,,Pâinea cu rouă,, și ,,Cele mai frumoase flori,,. Jalbă Nadejda, învățătoarea clasei a II-a, împreună cu elevii săi, au prezentat un recital de poezii din creația lui Gr. Vieru. Am descoperit, cei prezenți, în fiecare vers rodul învățăturilor culese zilnic la ore în clipele petrecute asupra cărții, deoarece copiii au recitat cu deosebită expresivitate și mult entuziasm poeziile poetului.

Au impresionat îndeosebi gazetele de perete, confecționate de doritorii de a da viață poeziilor lui Gr.Vieru, inspirându-se din creația marelui poet, evidențiindu-se clasele, a IV-a și aV-a. Prezentarea lucrărilor și a recitalului poetic au fost înfrumusețate cu pauzele muzicale, interpretate de elevi.

În acest context, elevilor premianți li s-au decernat diplome de merit și premii (albume de desen, pixuri, carnețele, hârtie colorată ș.a.).

A fost o zi deosebită, cu vers și culoare, cu poezie și muzică, zi în care Măria Sa Cartea a tronat în inimile tuturor celor pasionați de lectură și frumos.

 Lilia Baran, şefa Bibliotecii Publice Hrușova

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *