Grădinița „Andrieș” – schimbarea spre bine…

 … sau „Măsuri de eficiență energetică la grădinița “Andrieș” din s. Izbiște”

Primii pași în implementarea acestui proiect au fost făcuți în februarie, 2014, odată cu depunerea notei conceptuale de proiect la Fondul de Eficiență Energetică (FEE). A urmat apoi completarea documentației necesare din cadrul proiectului, iar la ședința din 22 octombrie, 2014, a Consiliului de Administrare a FEE au fost aprobate primele proiecte la nivel de țară din totalul de 424  proiecte.

IMG_2563

Proiectul grădiniței de copii  „Andrieș„ din s. Izbiște a fost selectat pentru finațare printre primele. În decembrie, 2014, a fost semnat contractul de proiect cu FEE în valoare totală de 2 mln. 60 mii lei, dintre care 500 mii -  contribuția beneficiarului și 1 mln. 560 mii lei – sub formă de grant nerambursabil. Din această sumă au fost efectuate următoarele lucrări: schimbarea geamurilor vechi din lemn pe ferestre termopan cu 5 camere și geamuri low-e. În total 47 m² de uși și peste 280 m² geamuri; termoizolarea și reparația fațadei clădirii – circa 1444 m²; termoizolarea cu poliestilen de10 cm extrudat (la soclu) și 10 cm de poliestilen expandat (la fațadă); termoizolarea a 880 m² de acoperiș cu vată minerală cu grosimea de 10 cm, dintre care 360 m² – hidroizolate cu membrane bitumoase.

La  5 iulie, 2015, a avut loc ceremonia de sfințire a lucrărilor efectuate la care alături de săteni, consilieri locali, primarul, directorul grădiniței și colectivul acesteia, au fost prezenţi şi Valentina Buliga, deputat în Parlamentul RM,  Iurie Andriuță, președintele raionului Criuleni, agenți economici.

IMG_2555

Oaspeții au felicitat locuitorii satului cu cea mai frumoasă grădiniță din raion și au venit fiecare cu câte un cadou: Valentina Buliga a adus în dar grădiniței un centru muzical, primăria Izbiște a donat un aparat de fotografiat, iar agenții economici prezenți au adus jucării pentru copii. Cei mai bucuroși de eveniment au fost, desigur, copiii, care după ce au recitat poezii au fost răsplătiți cu dulciuri de către părintele Victor Gangan.

Primarul satului, Ion Plămădeală a mulțumit tuturor pentru receptivitate: colectivului grădiniței, părinților, care s-au implicat activ în curățenia pe teritoriu și reparația interioară; antreprenorilor pentru lucrările calitative, subliniiind faptul că în alegerea agenților economici a optat pentru calitate și ecologie… aici doar vor fi copiii noștri!

Dorina Druțî, manager, grădinița „Andrieș”, s. Izbiște

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *