EC Junior

Geografie e o pasiune, nu doar disciplină școlară

Orice elev pasionat de geografie poate face parte din inițiativa unui grup de elevi care au ca scop înregistrarea lotului național al Republicii Moldova la Olimpiada Internațională de Geografie(IGeo), prin adresare la Ministerul Educației printr-o scrisoare oficială și petiții online, semnate de elevi.

Este o oportunitate pentru elevii interesați de geografie să se manifeste și la nivel internațional, la fel ca și elevii care studiază matematică, fizică pentru olimpiada internațională. Scopul inițiativei este reprezentarea Republicii Moldova la IGeo – olimpiada prestigioasă la care participă anual peste 46 țări ale lumii, ridicarea nivelului de studiu al geografiei și combaterea stereotipul că studiul matematicii sau a chimiei e mai „cool” decât geografia.

Grupul are nevoie de experiența și motivația elevilor, pentru a obține rezultatul dorit. În procesul implicării fiecare elev va cunoaște mai bine cum să se adreseze la guvern prin scrisori, petiții online, experiență pe care o va putea utiliza și în alte inițiative. Grupul va crea o comunitate prietenoasă de elevi pasionați de geografie, prin intermediul căreia va putea colabora și în alte proiecte!

Formularul de înscriere: https://docs.google.com/forms/d/1kebQSV1dC6o_8bdJ-Lok8bdhnn9hZiPyhXWtUt3bQEw/viewform?edit_requested=true&fbclid=IwAR0130LKcCQ7Mm_1fdi5F0emQ4ozS5CKSWznllCrhenOBM1u0cWMEh5D15s

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button