CulturalEst-Curier

(Foto) Festivalul colindelor de la Cimișeni, în imagini

La 8 ianuarie 2023, în satul Cimișeni, r. Criuleni,  a avut loc festivalul colindelor și obiceiurilor de Crăciun. 

Evenimentul a fost găzduit de către parohia ”Sf. Împărați Constantin și Elena”, paroh Ion Solonaru, și Primăria Cimișeni cu Valentina Pisarenco primar, iar la organizare au pus umărul toți sătenii și numeroși agenți economici care au contribuit cu ajutor material. 

Festivalul, după cum anunța la început moderatoarea acestuia, Aurelia Rotaru, specialistă în secția Cultură și Turism a Consiliului raional Criuleni, a avut statut de concurs. Aflați din ziarul de vineri, 14 ianuarie, care au fost colectivele premiate. 

Cele opt colective care au avut la dispoziție câte 15 minute pentru a-și prezenta programul în biserică, au profitat de atenția spectatorilor, a preoților din Protopopiatul de Criuleni și Dubăsari și a juriului, după care urăturile și alte obiceiuri de sărbători, cum ar fi Capra, Plugușorul, Semănatul le-au prezentat în scuarul căminului cultural. La final cei prezenți au ascultat un recital oferit de invitații sărbătorii, ansamblul ”Ștefan-Vodă” de la Căpriana, Strășeni, condus de Tudor Ungureanu. 

Festivalul și atmosfera lui – în imaginile ce urmează: 

(Fotografii de Svetlana Cernov)

Dacă ați ajuns până aici, înseamnă că vă place ceea ce facem, și de aceea vă rugăm să ne susțineți cu un abonament la ediția tipărită a ziarului ”Est-Curier” pentru mai multe noutăți locale și regionale!  

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button