Fondul pentru Eficienţă Energetică (FEE) și-a extins numărul de beneficiari în raioanele Criuleni și Dubăsari

Recent au fost aprobate spre finanțare 19 proiecte de eficiență energetică pentru obiective din sectorul public. Suma estimativă a acestora este evaluată la circa 44 milioane de lei, dintre care 25 % va fi acoperită de beneficiari. Printre cei selectați sunt IMSP “Spitalul raional Criuleni”, LT “Ștefan cel Mare” din Molovata, Dubăsari. A fost apreciat și proiectul prezentat de LT Holercani, doar că acesta urmează a fi ajustat.  

„Implementarea acestor proiecte este foarte importantă pentru noi, deoarece ne va permite nu doar eficientizarea energetică a diferitor edificii publice, optimizarea cheltuielilor pentru întreținerea lor,  dar și crearea unor condiții optime de studii, tratament, educație pentru cetățenii de diferite categorii. În special, pentru copiii care învață în aceste licee, gimnazii sau se tratează în instituțiile medico-sanitare”, a spus viceministrul economiei, Valeriu Triboi.

Directorul  LT din Molovata  speră să rezolve prin acest proiect mai multe probleme ce țin de buna funcționare a instituției.

Grigore Urîtu, directorul spitalului rational Criuleni spune că prin intermediul Fondului pentru Eficiență Energetică va fi asigurată izolarea termică a pereţilor exteriori și schimbarea ferestrelor maternităţii.

Gh. Motricală

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *