Fetele noastre acumulează experiență de joc

 O experiență bogată de joc au acumulat echipele de fete din raionul Criuleni, participante la ediția a V-a a Turneului de fotbal feminin «Alba ca Zăpada», organizat tradițional de către Federația Moldovenească de Fotbal pe 12-14 februarie, curent. 

DSC_2547

După cum a declarat pentru «Est-Curier» Natalia Ceban, inspector Federal al Federației Moldovenești de Fotbal, la competițiile de la Complexul «Futsal Arena FMF» din comuna Ciorescu, municipiul Chișinău, au participat 16 echipe din regiunile Nord, Centru, Sud, Est și Vest ale Republicii Moldova, compuse din jucătoare cu anul nașterii 2003-2005, care au fost repartizate în 4 grupe. Raionul Criuleni la Turneu a fost reprezentat de echipele de fete ARF Criuleni, FC Narta-ȘS Drăsliceni și echipa ȘS Criuleni-Rapid.

Cea mai reușită evoluție au avut-o fetele de la ȘS Criuleni-Rapid, care au obținut o victorie de 4:3 la penalti în fața echipei ȘS Anenii Noi (viitoarei campioane a  Turneului) și două remize 0:0 cu echipele «Moldova», satul Mândrești, Telenești (cedând la loviturile de penalti cu 1:2) și «Noroc», satul Aluatul, Taraclia (cedând la loviturile de penalti cu 1:2). O altă reprezentantă a raionului Criuleni, echipă Narta-ȘS Drăsliceni, în primul meci a învins cu 1:0 echipa ȘS Comrat, apoi au urmat o remiză 0:0 (cedând cu 0:2 la loviturile de penalti) cu formația Liceului Teoretic cu Profil Sportiv nr.3 – Gloria din Chișinău și înfrângerea cu 0:2 de la echipa CS „Noroc”, Nimoreni, raionul Ialoveni.

Trofeul principal al Turneului «Alba ca Zăpada» – Сupa, a fost cucerită de echipa de fete a ȘS Anenii Noi.

Ion Vlas, antrenorul echipei Școlii Sportive Criuleni-Rapid: «Fetele echipelor noastre au jucat destul de bine, însă, mai au de muncit pentru a se perfecționa. La aceste competiții dânsele au acumulat o experiență de joc, care pe viitor le va prinde bine. În primăvară începe Campionatul Moldovei la Fotbal feminin între junioare și unele din fete vor apăra culorile raionului Criuleni în competiții».

Valeriu TURTA

În imagini: secvență de joc a echipei ARF Criuleni la Turneul Alba ca Zăpada.

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *