Politic

Fără schimbări la cârma raionului Criuleni

Întruniți în ședința din 17 martie 2023, 24 din 31 consilieri ai raionului Criuleni au exclus două din 25 chestiuni aflate pe ordinea de zi.

Numirea unui vicepreședinte, în persoana dlui Alexandru Carțîn, nu s-a produs pentru că propunerea nu a acumulat numărul necesar de voturi. ”Pro” au fost 15, s-au abținut 8 consilieri. Nu a fost destituit din funcție nici actualul vicepreședinte Roman Onica, căci se află în concediu medical. 

 La propunerea consilierului Victor Cojocaru a fost scoasă de pe ordinea de zi chestiunea despre luarea de atitudine față de demersul Inspectoratului de Integritate nr. 04-20/5110 din 25.08.2022 și sesizarea nr. 182 din 09.02.2023 pe faptul nesoluționării stării de incompatibilitate de către dna Ungurean Ala, șefă a Direcției Educație Criuleni, pentru că a fost înaintat un recurs  la Curtea Supremă de Justiție.

Până la emiterea verdictului final persoana respectivă își păstrează funcția. Mihai Colesnicenco a susținut propunerea colegului, iar ceilalți consilieri le-au urmat sfatul.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button