Est-Curier

Fără gunoiște, fără bani și cu riscul sancționării

Raionul Criuleni trebuie să restituie banii care au dispărut din proiectul transfrontalier  de la Hrușova

IMG_4780

Vineri, 21 iunie, curent, consilieri raionali, după mai multe discuţii, au decis constituirea unui grup de lucru, menit să studieze ca mai apoi să elaboreze un plan de lucru în vederea soluţionării problemelor gunoiştilor cu care se confruntă practic fiecare localitate din el facând parte consilieri raionali, dar şi reprezentanţi ai autorităţilor raionale, serviciului ecologic. Problema e acută pentru că în raionul Criuleni nu este nici o gunoiște autorizată. Timp de o lună aceştea urmeză să monitorizeze fiecare gunoişte în parte, iar informaţiile şi concluziile adunate vor fi incluse într-un raport, expediat ulterior pe adresa Parlamentului, dat fiind că problema dată vizează întreaga republică şi poate avea sorţi de izbândă doar într-un cadru juridic adoptat şi aprobat de deputaţi.

Şi tot la tema gunoiştilor consilierul Ghenadie Cazacu a dat citirii unei scrisori parvente din partea Guvernului României (coordinator de grant), care anunţa despre expirarea termenului contractului de grant “Managmentul deşeurilor în sectorul rural” ce prevedea construcţia unei uzine de prelucrare a deşeurilor. E vorba de un proiect transfrontalier finanţat din banii europeni. Şi pentru că termenii de implimentare a proiectului au expirat, iar lucrările prevăzute nu au fost executate, deşi banii au fost cheltuiţi (furaţi) finanţatorii solicită returnarea în termen de 45 de zile a sumei de 745 mii Euro, inclusiv, cheltuielile bancare. Iar tergiversarea procedurii de returnare a banilor respectivi poate atrage după sine penalităţi destul de usturătoare.

Citiți articolul integral în varianta print a ediției de vineri, 28 iunie, curent, a ziarului “Est-Curier”

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button