Fără casă și masă în plină iarnă

Pentru că le-au ars casele aproape în totalitate, două familii din satul Zăicana au rămas în prag de iarnă, practic, pe drumuri. În primul caz un muc de țigară, aruncat la întâmplare, a provocat dezastrul. Casa era veche și neîngrijită, dar pentru cei doi concubini oricum  însemna un adăpost. Acum încearcă să o recupereze.

casa-arsa

– Primăria i-a ajutat după posibilităţi – spune primarul Simion Onofrei. – 2000 de lei în condiţiile actuale înseamnă foarte puţin, dar e, totuşi, un sprijin. Au sărit în ajutor şi câţiva vecini, care speră că în situaţia creată victimele vor deveni mai responsabile şi vor folosi banii conform destinaţiei. Persoanele abilitate au întocmit o anchetă socială şi acum Direcţia Asistenţă Socială urmează să ia o decizie.

În cel de-al doilea caz incendiul a lăsat fără acoperiş patru persoane dintre care doi copii. Oamenii foloseau pentru prepararea bucatelor o plită electrică defectă, care a şi generat declanşarea flăcărilor. Nimeni dintre membrii familiei nu a avut de suferit, doar casa nu mai poate fi restabilită.  Vrednici, însă, de fire, cei doi soţi au pornit între timp să construiască din temelie în aceeaşi curte o nouă casă. Cu ajutorul acordat de primărie, creditul contractat de la o bancă, dar şi ajutorul venit din partea sătenilor, mai receptivi de această dată, carul a pornit din loc şi dacă timpul va fi în continuare favorabil, în câteva săptămâni această familie ar putea deja să treacă în casă nouă.

Gh. Motricală

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *