Fără bani şi fără armă

Fără bani şi fără armă a rămas un locuitor al s. Dubăsarii Vechi. Acesta și-a cumpărat legal o armă de vânătoare acum trei ani. Pe atunci era domiciliat la Doroțcaia și ținea arma în safeu, cum prevede legea, dar după ce a divorțat a revenit la Dubăsarii Vechi.

big-lista-celor-care-vor-fi-audiati-in-cazul-vanatorii-din-padurea-domneasca (1)

Nu  avea safeu și ținea arma sub pat. În august acest fapt a fost descoperit și dubăsăreanul s-a pomenit pe banca acuzaților pentru păstrarea neglijentă a armei de foc, infracțiune înscrisă în art. 291 al Codului Penal.

Omul și-a recunoscut vina, dar nu a scăpat de pedeapsă. Chiar dacă nu este angajat oficial în câmpul muncii, va trebui să plătească o amendă de 3000 de lei, iar arma de vânătoare de modelul TOZ, calificată de instanță drept corp delict urmează a fi nimicită.

Solicitat de „E.C.” Procurorul Ivan Rapeșco spune că, deşi rar, cazurile de păstrare neglijentă a armelor se mai întâlnesc.

Din 2010 şi până în prezent patru persoane, care deţineau legal arme, dar pentru că nu le păstrau conform regulamentului, au fost amendate şi respectiv, deposedate de ele.

Apropo, controlul corectitudinii păstrării armelor de foc este verificat de inspectorul de poliţie, persoană responsabilă de această problemă.

Gh. Motricală

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *