Existenţa pe întuneric

Autorităţile publice locale au finisat proiectul de conectare la reţelele electrice a sectorului 11 al satului Paşcani.

Linii electrice

După mai mulţi ani de promisiuni lansate locatarilor, inclusiv de primarul anterior, actualul edil al comunei Anatol Meleca anunţă că dosarul va fi examinat la 1 august, iar lucrările vor incepe din septembrie, şi în anul viitor locuitorii sectorului 11 vor putea beneficia de energie electrică.

În urmă cu 10 ani, în sectorul dat din satul Paşcani, s-au repartizat locuri de case. În tot acest timp, locuitorii acestui sector, parţial, locuiesc fără conexiune la reţele electrice, siruaţie care durează până în prezent. Ion Parfeni, unul dintre locuitorii sectorului 11 din satul Paşcani, afirmă: “Locuiesc aici de aproximativ 10 ani, 5 ani am locuit fără lumină, sperând că într-o bună zi autorităţile publice locale mă vor conecta, dar în zadar. În final, m-am conectat singur la reţelele electrice, pentru ce am fost nevoit să scot din buzunar 10.000 de lei”

“Autorităţile publice locale nu fac nimic pentru a rezolva această problemă, şi ne duc în eroare cu amânările lor aproximativ de 10 ani, spunând că planul nu este realizat sau că nu l-au prezentat şi încontinuu se amână.”, a declarat Oleg Mantea, alt locuitor.

Încercând să-şi rezolve singuri problema, locuitorii s-au adresat de nenumărate ori la diferite instanţe, însă li s-a refuzat, invocîndu-se de fiecare dată responsabilitatea administraţiei publice pentru crearea condiţiilor pentru ca cetăţenii să beneficieze de utilităţile publice.

„Am depus cereri la multe instanţe, însă ni se spunea să mă adresez la primăria din localitate sau la ÎCS Red Union Fenosa. Şase ani am locuit fără lumină, eu şi familia mea, pentru că nu aveam posibilitatea financiară de a-mi asigura conectarea la reţelele electrice, sunt nevoită să mă conectez de la vecini”, a spus Tatiana Verega, o altă locuitoare a sectorului.

Responsabili de la ÎCS Red Union Fenosa afirmă că locatarii trebuie să se adreseze la organul public local, şi să solicite aviz de racordare pentru sectorul locativ întreg, după care întreprinderea va efectua lucrările de extindere a reţelelor electrice, conform proiectului prezentat de autorităţile publice locale.

Marcela Moga, stagiară

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *