”Eu fuiorul mi l-oi toarce!” (video)

Mășcăuțenii – locuitorii ”chetroși” ai satului din coasta Chiclăului, se mai ambiționează să conserveze și să transmită posterității tradiția șezătorilor.

Deși recunosc chiar ei, că nu prea le-au apucat, că le repetă rânduiala mai mult din auzite, dorința de a se aduna la un loc, de a cânta și a depăna amintiri, nu-i oprește să mai organizeze șezători, chiar de mai moderne, și să socializeze.

Savurați și voi clipele, alături de ”Răzeșii” mai vechi și mai tineri, călăuziți de Veronica Mamei, conducătoarea ansamblului. Simțiți căldura sobei și imaginați-vă ce arome aveau sarmalele și plăcintele!

P.S. Despre consătenii săi a spus că sunt ”chetroși” vestitul neurochirurg Grigore Zapuhlâh, băștinaș de aici, la una din sărbătorile comunitare, caracretizându-i drept oameni cu caracter, ambițioși și harnici nu doar la muncă, dar și la distracție.

Despre șezătorile de altă dată de la Mășcăuți, dar și din alte sate, din amintirile participanților, citiți în ediția de vineri, 7 februarie, 2020, a ziarului ”Est-Curier”.

S. Cernov

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *