Ei cunosc cel mai bine creaţia lui Matcovschi

Etapa raională a concursului “La izvoarele înţelepciunii” s-a desfăşurat la Criuleni sâmbătă, 12 aprilie. În competiţie s-au înscris 24 de concurenţi, care s-au întrunit în sala de lectură a Bibliotecii Publice “T. Isac” din Criuleni.

biblioteca 1

Participanţii alături de organizatorii concursului.

Proba întâi a constat dintr-un test, iar participanţii, timp de 25 de minute au răspuns la întrebările legate de reperele principale din viaţa şi activitatea scriitorului Dumitru Matcovschi. La proba a doua concurenţii au recitat un fragment propus de organizatori, au încercat să recunoască denumirea poeziei şi au comentat fragmetul. Proba a treia a fost propusă doar participanţilor, care au acumulat număr maxim de puncte la primele două probe, şi a constat din recitarea expresivă a unei poezii din creaţia lui Matcovschi, recunoaşterea autorului unui fragment de referinţă critică şi comentarea referinţei critice. La proba a treia au participat 12 concurenţi. Organizatorii – Direcţia Educaţie Criuleni şi Biblioteca Publică “T.Isac” din Criuleni au pregătit premii şi diplome pentru elevii care au reuşit să studieze cel mai bine creaţia poetului şi dramaturgului. Pe locul I s-au clasat Dana Speianu de la Dubăsarii Vechi şi Irina Verdeş de la Izbişte. Pe locul II s-au clasat Daniela Scripnic de la Hruşova şi Ilinca Gaidău, elevă din Criuleni. Locul III a fost împărţit de Elena Balan de la Drăsliceni şi Elena Burlacu din Criuleni.

Pentru elevii din raionul Dubăsari concursul a fost organizat în incinta Liceului Teoretic „Ion Creangă” din Coşniţa. La organizare au colaborat Direcţia Învăţămînt, Tineret şi Sport  şi Direcţia cultură Dubăsari. Juriul a înmânat diplome şi premii următorilor concurenţi:

Premiul I – Ina Crăciun, elevă a LT „Mihai Eminescu” Dubăsari, premiul II – Vlada Goncearov, elevă a LT „V. Ioviţă” Cocieri, şi premiul III – Liuba Baltag, elevă a LT „Ştefan cel Mare şi Sfînt” Grigoriopol.

La etapa republicană a concursului, care se va desfăşura pe 17 mai, participă elevii care s-au plasat pe primul loc.

info “E.C.”

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *