IncidenteJustiţieSocial

Dosarul pseudocumpărătorilor a ajuns în instanță

Persoanele care au amăgit zeci de agricultori luîndu-le roada au fost arestate

Urmărirea penală prin documentarea activității ilicite a unui grup criminal organizat, specializat în comiterea escrocheriilor cu produse agricole de la 33 de producători din toată republica, în valoare de peste 6,7 milioane lei a fost încheiată, comunică ”Echipa902”. În perioada 2019-2020 mai mulți agenți economici au fost contactați de indivizi ce se prezentau drept reprezentanți ai unei firme credibile de achiziții și le luau marfa ”la realizare”. Astfel 33 producătorii care le-a încredințat rodul muncii lor sperând că vor primi banii după vânzarea produselor au fost păgubiți de 6,7 milioane lei.

Urmărirea penală a fost începută în toamna anului 2020. În rezultatul acțiunilor de urmărire penală și măsurilor speciale de investigații, a apărut necesitatea efectuării a 17 percheziții, soldate cu ridicarea de documente, înscrisuri, suporturi electronice, telefoane, ștampile, acte false și reținerea a șapte persoane. Stabilindu-se că trei din aceste persoane aveau rol doar de execuție exprimat prin purtarea convorbirilor telefonice, fără a cunoaște scopul angajatorilor de comitere a unor infracțiuni, acestea au fost eliberate, fără a fi aplicate măsuri preventive și statut de învinuit.
În cadrul urmăririi penale, au fost puse sub sechestru bunuri în valoare totală de aproximativ un milion de lei.

Recent, urmărirea penală a fost terminată și dosarul a fost expediat în instanța de judecată pentru examinare în fond. Persoanele sunt învinuite de comiterea escrocheriei în proporţii deosebit de mari, trei din ele fiind în arest preventiv, iar a patra – în arest la domiciliu.
Potrivit legii cele incriminate sunt pedepsite cu închisoarea pentru un termen de la 7 la 15 ani.
În context, oamenii legii îndeamnă producătorii agricoli, dar și alți cetățeni, să fie prudenți la încheierea tranzacțiilor care creează aparențe avantajoase, pentru ca să nu cadă pradă escrocilor.

Sursă foto: echipa.md

Info ”E.C”

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button