În miez de toamnă bogată, cu miros de struguri aurii, primăria s. Măşcăuţi a omagiat sătenii care s-au remarcat în viața comunitară cu înțelepciunea anilor. În centrul atenției, a doua zi de hram, au fost soții Vladimir şi Lidia Bulat, care înfruntând greutățile, prin muncă și înțelegere, respect și dragoste, au ajuns la nunta de diamant.
O căsnicie cu o durată de 60 de ani e un exemplu de stoicism pentru tinerii de azi. Primarul satului, Valeriu Carţîn, care a venit cu un mesaj de felicitare, spunând că prin munca nobilă pe care au desfăşurat-o omagiații până în prezent cu cinste şi demnitate, au confirmat destoinicia acestui neam. Sunt exemplu de solidaritate, de voință, exemplu de oameni, care au știut să pună mai presus de orice interesul familiei. Să reușești să stai într-un cuplu, atâția ani, e un lucru meritoriu, care trebuie apreciat de întreaga comunitate.
În acea zi de 15 octombrie, cuplul Vladimir şi Lidia Bulat, i-au avut alături nu doar pe membrii familiei, ci mai întreg satul, că au botezat, cununat, au găsit o vorbă bună și pentru vecini, consătenii lor.
In cadrul festivității, organizate de primărie, au fost omagiați și decanii de vârstă ai satului. Astfel, conform actelor, la Mășcăuți cel mai în vârstă bărbat este Crăciun Grigore, a.n. 1928, iar cea mai în etate femeie este Mirca Maria, a.n. 1920. În acest an, APL a identificat și bunica cu cea mai multi nepoţi – Gîdilica Tamara, care a adus pe lume 6 copii, iar ei i-au dăruit 16 nepoţi şi un strănepot. Pentru toți omagiații primăria a pregătit flori, diplome de excelenţă şi cadouri, iar colectivul folcloric „Răzăşii”, care activează la Casa de Cultură, inițiat de regretata Valentina Jovmiru și condus actualmente de Veronica Mamei, ajuns la a 35 aniversare, și-a încântat mășcăuțenii cu melodii alese, fiind secundați de ansamblul de dansuri “Plaiul Răzăşilor”, conducător Dorin Beţ, şi ansamblul „Busuioc” din s. Răculeşti, veniți la vecini cu un program artistic special, consacrat acestui minunat prilej.
L. Vîrlan