Disciplina condiționează clasamentul

Etapele a V-a și  a VI-a a Campionatului raional de fotbal au complementat emoțiile suporterilor și golovirajul echipelor participante.

În etapa a V-a a campionatului raional s-au jucat patru din cinci meciuri, conform calendarului. Echipa «Atletic» din Bălăbănești, care conform calendarului Campionatului raional de fotbal trebuia să găzduiască formația FC Onițcani, a acceptat invitația onițcănenilor care la Duminica Mare sărbătoresc  hramul și au jucat la Onițcani .

DSC_1993

La stadionul din Onițcani au venit să susțină echipa locală mulți săteni, amatori ai fotbalului. A fost un meci destul de încordat, arbitrat de Vadim Roșca. Prima repriză nu a dat nici un rezultat – 0:0. În a doua repriză fotbaliștii din Onițcani tot mai des atacă porțile adversarilor. Frumos joacă veteranul echipei Leonid Câșlari, Mihai Racu, Andrei Iacub, Andrei Recean. Victor Bucătari, la o fază de gol în careul de pedeapsă, trimite balonul în plasă – 1:0. Cei de la Bălăbănești au încercat să schimbe scorul, însă nu a fost să fie.

În aceeași zi la Slobozia-Dușca, a fost un meci la fel de interesant, cu multe faze de atac și multe goluri. Echipa «Olimpic», Pașcani, care a venit cu scopul de nu a pierde, a fost, cum s-ar zice, bătută măr de fotbaliștii localnici. Două goluri frumoase, aplicând «foarfeca», au fost înscrise de atacantul cu Nr. 7 pe maiou Vitalie Colibaba. Celelalte goluri au fost înscrise de jucătorii iuți de picior Ruslan Istrati (2 goluri), Sergei Toromîco și același Vitalie Colibaba. Arbitrul în teren Mihai Dreglea, după două reprize de fotbal frumos, a fixat scorul final 6:0 sub aplauzele suporterilor echipei locale.

Așadar, echipa FC Slobozia-Dușca a mai obținut o victorie valoroasă și, acumulând, 13 puncte, și-a întărit poziția de lider al Campionatului raional. Echipa «Eclipsa», Corjova, deținătoarea Cupei ARF Criuleni din anul trecut, a fost învinsă acasă de formația «Nistru», Boșcana, cu 4:1. Formația «Minerul», Mășcăuți a învins echipa «Victoria», Zaicana cu 3:0. Păcat că al cincilea meci al etapei a V-a «Speranța», Cimișeni – «Tiras», Criuleni nu a avut loc.

DSC_2008

Duminică, 26 iunie, s-au jucat meciurile etapei a VI-a. Lidera Campionatului raional, echipa FC Slobozia-Dușca, a învins acasă formația «Atletic», Bălăbănești cu 5:2, echipa FC Onițcani a obținut scorul de  2:1 în disputa cu formația «Minerul», Mășcăuți, fotbaliștii echipei «Eclipsa», Corjova au jucat la Criuleni unde au învins formația locală «Tiras» сu 2:0. Echipa «Speranța», Cimișeni a devansat formația «Victoria», Zaicana. Meciul «Olimpia», Pașcani – «Nistru», Boșcana  a fost ratat. Apropo, Echipa «Tiras», Criuleni, după trei meciuri nu a acumulat nici un punct și a ajuns în coada clasamentului. Conform programului Campionatului raional de fotbal, echipa din Criuleni trebuia să joace în etapa a V-a cu formația «Speranța», Cimișeni, însă din motive necunoscute fotbaliștii din centrul raional nu s-au prezentat pe stadionul din Cimișeni. Deja e al doilea caz când echipa din Criuleni nu apare pe terenul de fotbal pentru a demonstra valoarea sa. În etapa a III-a, pe 5 iunie, fotbaliștii din Criuleni nu au dorit să joace meciul pe terenul de fotbal din Bălăbănești, și au plecat …

Valeriu TURTA

În imagini: secvențe de la meciurile etapei a V-a FC Onițcani – «Atletic», Bălăbănești și FC Slobozia-Dușca – «Olimpic», Pașcani.

Foto de autor

 

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *