DivertismentSocial

Din nou liber la focuri de artificii

Comisia pentru Situații Excepționale și-a anulat Interdicția privind folosirea articolelor pirotehnice adoptată în ședința din 27 februarie, în legătură cu izbucnirea războiului în Ucraina, comunică ecopresa.md.

Deja este permisă utilizarea articolelor pirotehnice de divertisment care prezintă un risc foarte scăzut şi un nivel de zgomot neglijabil şi care sunt destinate utilizării în spaţii restrânse, inclusiv articole pirotehnice de divertisment destinate utilizării în interiorul încăperilor de locuit. Nu mai este interzisă utilizarea articolelor pirotehnice care prezintă un risc scăzut şi un nivel de zgomot scăzut şi care sunt destinate utilizării în exterior. Totodată, este permisă folosirea articolelor articole pirotehnice de scenă care prezintă risc scăzut și a celor care pot fi utilizate exclusiv de către pirotehnicieni autorizaţi. Comunitatea de mediu a solicitat anterior interzicerea permanentă a focurilor de artificii, luând în calcul pericolele asupra naturii, animalelor și a oamenilor. Potrivit datelor prezentate de Agenţia Servicii Publice, la solicitarea ecopresa.md, în Republica Moldova există 52 agenţi economici licenţiaţi în domeniul importului, depozitării articolelor pirotehnice şi prestarea serviciilor „spectacole pirotehnice şi focuri de artificii”.

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button