Detergenți și haine pentru persoanele cu dizabilităţi

În satul Măşcăuţi a fost organizată o acţiune culturală, având drept scop promovarea înţelegerii problemelor legate de dizabilitate şi mobilizarea susţinerii demnităţii, drepturilor şi bunăstării persoanelor cu dizabilităţi din localitate.

Prin aceasta s-a încearcat sensibilizarea opiniei publice cu privire la avantajele care ar rezulta din integrarea persoanelor cu dizabilităţi în fiecare aspect al vieţii sociale şi culturale. În fiecare an există o temă diferită, în jurul căreia sunt organizate toate activităţile dedicate acestei zile.

Prin urmare, în scopul susţinerii acestor persoane, au fost organizate diverse activităţi pentru desfăşurarea acestei zile într-un mod relaxant şi distractiv, întrunindu-ne la o masă de sărbătoare unde au fost prezente 80 de persoane din această categorie. Voia bună a fost asigurată de către colectivul folcloric din localitate “Răzeşii” cu un program artistic. La această manifestare ne-au onorot cu prezenţa şi doi invitaţi speciali, d-na Ludmila Brânza, şef-interimar al DAS şi PF, şi d-ul Ceauş Sergiu, vicepreşedintele raionului Criuleni, care au venit cu un mesaj de felicitare către toate persoanele prezente în sală, urându-le bunăstare şi pace în casele tuturor.

În contexul celor menţionate, către Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, pentru susţinerea acestei categorii de populaţie, 60 de persoane au nemeficiat de pachete cu detergenţi, iar alte 50 de persoane care dispun de grad de dizabilitate, au primit ajutor umanitar sub formă de haine uzate de la ,,A.O Mitropolitul Gurie Grosu,,.

Elena Frunză, asistent social, Morărescu Nina, şefa Bibliotecii Publice Măşcăuţi

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *