De mâine, 25 martie, 2020, va fi transport Criuleni-Chișinău și viceversa

După ce ieri au decis sistarea, începând cu dimineața zilei de azi, 24 martie, a transportului public interurban, azi autoritățile raionale și-au abrogat decizia, așa că de mâine, 25 martie, 2020, se anunță că vor circula microbuze pe ruta Criuleni-Chișinău și cele ce fac legătura dintre satele raionului și centrul rational.

Președintele raionului a explicat că punctul din decizia de ieri cu privire la sistarea transportului interurban ar contravine dispoziției nr. 3 emisă în seara zilei de 23 martie 2020 de către Comisia Națională pentru Situații Excepționale și altor acte normative. ”Transportul va circula dimineața și seara, iar ziua – nu. Nu s-a sistat cu totul, dar s-a revenit la orarul dimineața de la 5.30 până la ora 9.00 și de la ora 16.00 până la 20.00 seara. Totodată, transportul pentru medici și alți lucrători din sistem va fi organizat separat de cel public, pentru a nu-i expune pericolului de infecție cu coronavirus” – a precizat Pavel Spînu, care este și președintele Comisiei Raionale Situații Excepționale.

Șeful autorgării a adăugat, că va fi reluat și transportul public dinspre și spre Hârtop, Dubăsarii-Vechi, Mășcăuți și alte direcții. Despre transportul Chisinău-Criuleni a precizat că vor circula microbuze, și dacă ieri spunea că șoferii s-ar teme pentru siguranța lor și ar refuza să circule, de mâine nu ar mai fi astfel de probleme, desi recunoaște că nu are măști pentru șoferi și suficient dezinfectant. ”Avem medic, vom verifica șoferii în fiecare dimineață să fie sănătoși. Vom face dezinfecție. Mâine voi depune iarăși un demers, la consiliu, să fim asigurați cu măști și dezinfectanți pentru angajați” – a spus Dumitru Goncearenco.

Deciziile autorităților locale și centrale se bat cap în cap. Cu o zi mai devreme autoritățile raionale declarau că speră ca prin sistarea transportului să protejeze raionul Criuleni de virus prin a întrerupe legătura cu cea mai afectată regiune –  municipiul Chișinău, iar specialiștilor să li se asigure transport special. Azi au decis altfel, iar autoritățile centrale  au anunțat înăsprirea măsurilor, de pe 25 martie, inclusiv patrularea străzilor de către militari, pentru a determina oamenii să stea în case și a nu umple spațiile publice.

Numărul cazurilor confirmate de Covid 19 a crescut, de ieri până azi, de la 109 la 125, în mun. Chișinău fiind cele mai multe – 46. Raionul Criuleni figurează, deocamdată, cu  zero cazuri, raionul Dubăsari – cu 1 caz, în schimb în Transnistria numărul de infectați a cresut de la 4 la 7.   80 sunt cazuri de inefactere locală și 45 – cazuri de import.

Foto: decizia Comisie Raionale Situații Excepționale:

S1

S2

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *