De la copii pentru copii

470 de copii din primăria Criuleni au primit daruri din partea semenilor lor din Frankfurt-pe-Main, Germania.

Respectiva Caravană de Crăciun a luat naștere acum 19 ani și de cinci ani poposește și pe meleagurile noastre.

P91204-153914

În raionul Criuleni a mai fost și în anii precedenți. Voluntarii din Germania au ajuns la Criuleni în ziua de 4 decembrie și darurile au fost distribuite operativ, fără a fi puse sub brad sau în traista lui Moș Crăciun, întruchipat anterior de ”filantropii” oficiali.

– Cadourile sunt adunate de către copiii din Germania şi în acest an lor li s-au alăturat și cei din Olanda. Ideea principală este că aceste cadouri sunt de la copii pentru copii ca să le facă sărbătorile mai frumoase. Organizaţiile care au colectat şi au transportat  coletele se numesc „Round Table”, „Old Tablers”, „Ladies Ciercle Deutschland” şi „Tangent Club”. Din ele fac parte oameni, care donează, au o echipă ce face legătură cu raioanele şi care se ocupă de repartizare, – a spus unul dintre voluntari.

Primii s-au bucurat de ele picii de la gradinițe și Centrul ”Speranța”. Primarul Mihai Sclifos, participând la descărcarea coletelor, o făcea și pe translatorul din germană în română. Astfel am concretizat că darurile sunt destinate pentru 470 copii din primărie, inclusiv, din familii social-vulnerabile, lista cărora a fost făcută preventiv.

P91204-154442

Intenția organizatorilor Caravanei și a copiilor, care au contribuit la pregătirea coletelor a fost reușită. Seara în casele preșcolarilor criuleneni a intrat atmosfera de sărbătoare, ce a generat mai multe exclamări ”Wow” și ”Mulțumesc” din partea copiilor. Mulți adulții, deși recunoscători pentru surpriza germană, speră să apuce şi ziua când vom depăși statutul de cea mai săracă țară a Europei și din Moldova vor porni asemenea Caravane spre alți copii, căci bucuria e mai mare când ai posibilitatea și să dai, nu doar să primești.

E. Chiriac

Fotografii de S. Cernov

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *