Cupa comemorativă «B. Dovgani» a revenit echipei din Holercani

 Turneul comemorativ la mini-fotbal, în numele combatantului Boris Dovgani, care pe 31  martie 1992 a decedat luptând pentru apărarea Independenții și Integrității Republicii Moldova, organizat de camaradul său Vladimir Diordița pe 3 mai, curent la stadionul din loclitatea Coșnița, s-a încheiat cu victoria echipei de juniori din satul Holercani.

DSC_4162

 

 După ce au fost abordate Tricolorul și Drapelul raionului Dubăsari, echipele de juniori din satele Holercani, Cocieri, Coșnița și Pârâta, organizatorii turneului, printre care Mihai Iavița, specialist principal în domeniul Tineret și Sport al raionului Dubăsari, Vasile Nagalisov, directorul Școlii Sportive raionale Dubăsari, Mihai Cojusea, președintele Asociației Raionale de Fotbal, Dubăsari, Vladimir Diordița, inițiatorul și organizatorul turneului tradițional, au ținut un minut de reculegere.

A urmat tragerea la sorți. Arbitrii Sergiu Grigoriev și Sergiu Vorobiov invită pe teren echipele Pârâta – Coșnița și Holercani – Cocieri. Deși în lunca Nistrului sufla un vânt răcoros, tinerii fotbaliști au luptat cu mult curaj și voință de a birui. După 2 reprize a câte 15 minute în duelul echipelor Pârâta – Coșnița se fixează remiză 0-0. În celălalt meci băieții din Holercani întrun duel dramatic, reușesc să rupă victoria cu 3-2. Unii dintre fotbaliști s-au bucurat, alții s-au întristat că nu au folosit ocaziile de a trimite balonul în poarta adversarilor. Nu e nimic strașnic, antrenorii echipelor își încurajează discipolii, atenționăndu-i asupra  gregelilor comise. Lupta pentru trofeul principal continuă.

DSC_4147

În etapa a doua au jucat echipele Cocieri – Pârâta și echipele Holercani – Coșnița. În primul meci tinerii din Cocieri reușesc să bată două goluri, pe când adversarii – nici unul – 2-0. În competiția dintre formațiile din Holercani și Coșnița discipolii antrenorului-profesor Sergiu Porubin obțin o victorie importantă cu 4-2 de la echipa localnică. Totul se va decide în ultima etapă.

Echipa din Cocieri într-un meci încordat obține victoria de la formația din Coșnița cu 2-1. Și mai încordat a fost meciul între echipele din Holercani și Pârâta. Prima repriză – scor nedeschis 0-0. În repriza a doua băieții din Holercani joacă mai disciplinat. Jucătorul cu numărul 14 pe maiou, Ion Andreev, într-un atac fulger, deschide scorul 1-0. Cu un minut până la sfârșitul meciului tot el mai bate un gol adversarilor 2-0. Răsună fluerul arbitrului Sergiu Grigoriev. Gata! Băieții din Holercani al doilea an la rând cuceresc trofeul principal al Turneului comemorativ la mini-fotbal «Boris Dovgani».

A urmat ceremonia de premiere. Președintele raionului Dubăsari Grigore Policinschi a felicitat echipele participante la turneu, dorindu-le tinerilor fotbaliști pe viitor să-și performeze măestria de a juca fotbal frumos, în stil play off. Cupa transmisibilă și Diploma de gradul I a fost înmânată echipei de juniori din Holercani. Iată numele învingătorilor: Ion Darii (căpitanul echipei), Ion Andreev, Octavian Cojocari, Cătălin Racu, Octavian Gratii, Damian Cârnaț și antrenorul Sergiu Porubin. Echipele Cocieri și Coșnița au primit cupe frumoase și Diplome de gradul II și III. Echipei din localitatea Pârâta i-a fost înmânată o Diplomă. Echipele premiante au mai primit și câte o minge de fotbal din partea Asociației Raionale de Fotbal.

Cel mai bun portar al turneului a fost numit Carolin Capița de la echipa din satul Pârâta, cel mai bun golgeter – Ion Andreev din Holercani (5 goluri), și cel mai bun jucător al turneului a fost apreciat Vlad Ursu din Cocieri. Laureații au primit cadouri originale din partea organizatorilor.

DSC_4177

Primarul satului Holercani Tudor Tanasev: «Noi, un grup mic de suporteri din localitate, ne-am deplasat la Coșnița pentru a susține echipa. Băieții au fost bravo și au cucerit trofeul, cupa transmisibilă deja al doilea an la rând. Administrația primăriei Holercani va susține echipa de fotbal și pe viitor».

  Valeriu TURTA

Foto de autor:

Cupa transmisibilă în mâinile căpitanului echipei Holercani Ion Darii;

Cel mai bun portar al turneului Carolin Capița (Pârâta) în acțiune;

 Echipa din Holercani, deținătoarea trofeului

 

 

 

 

 

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *