DubăsariEst-CurierPolitic

Cum au reacționat Filipov și Grigoriev la votul consilierilor dubăsăreni

14 consilieri ai raionului Dubăsari au votat decizia cu privire la suspendarea d-lui Grigore Filipov din funcția de președintele de raion pe o perioadă de 60 de zile și pentru formarea comisiei de anchetă care ar evalua activitatea acestuia. Pe perioada suspendării Grigore Filipov nu va fi salarizat, nu va avea acces la birou, ștampilă și nu va putea folosi automobilul de serviciu, au decis consilierii. Atribuțiile lui vor fi îndeplinite de vice-președintele Dumitru Popa.
Consilierii care au semnat demersul de suspendare din funcție, îl acuză pe Filipov de proasta gestionare a treburilor raionului:
filipov Nota 1
filipov nota inf
Sursa imaginilor: sursa Facebook, Nicolae Gazea, consilieri raional,
Drept reacție la cele votate, Grigore Filipov, pe o rețea de socializare, a scris:
filipov
Grigore Filipov, președintele r. Dubăsari
”În legătură cu votarea de către unii consilieri a deciziilor privind suspendarea președintelui raionului Dubăsari și eliberarea vicepreședintelui, comunic următoarele:
Condamnăm adoptarea acestor decizii nejustificate, în privința la suspendarea președintelui pe un termen de 60 de zile. Aceasta este ilegală și depășește cadrul legal. Legea privind administrația publică locală nu prevede procedura de suspendare, astfel eu în calitatea mea de președinte, continui să-mi exercit atribuțiile de serviciu. Deasemena, la adoptarea deciziei de eliberare a vicepreședintelui Sergiu Grigoriev au fost comise un șir de încălcări, aceasta fiind ilegală și neîntemeiată. La fel nu vom permite consilierilor să elibereze din funcție o mare parte a angajaților din cadrul Consiliului raional, inclusiv reducerea serviciului de pompieri. Dincolo de atacul de imagine, consider că acesta a fost un atac cu scop politic. Fac apel către opinia publică și instituțiile media să nu se lase induse în eroare de informațiile pe care unii le promovează. Președintele raionului își exercită în continuare atribuțiile de serviciu.”
Săptămâna trecută, Filipov declara pentru ”Est-Curier”, că cele imputate de consilierii care-i cer demisia sunt minciuni și că să va apăra în judecată.
La fel și vicepreședintele Sergiu Grigoriev contestă legalitatea demiterii sale, spunând că a depus o cerere prealabilă pentru apărarea demnității și onoarei.
grigoriev
Sursa foto: Facebook_Sergiu_Grigoriev
Consilieriii care au votat pentru demiterea vicepreședintelui responsabil de domeniul social îl acuză de intimidarea consilierilor raionali; tergiversarea proiectelor investiționale, (ratarea finanțării de circa un milion de lei din partea partenerilor noștrii din Buzău); situația dezastruoasă din domeniul asistenței sociale unde nu s-a ținut cont de organigrama statelor de personal. Asistenții personali au fost angajați majoritatea doar pe jumătate de salariu chipurile din insuficienta mijloacelor financiare. Consilierii au mai invocat că pe timp de pandemie comisia situații excepționale a fost practic invizibilă; tergiversarea intenționată a proiectului investițional din satul Oxentea, precum și susținerea tuturor încălcărilor comise de Președintele Grigore Filipov”.
Deciziile consilierilor au generat diferite reacții în rândul locuitorilor raionului care, în mare parte, sunt indiferenți la soarta lui Filipov, dar vin cu mesaje de susținere, încurajare pentru Sergiu Grigoriev, pe care mulți în cunosc ca și promotor al tineretului, specialist dedicat și responsabil din cadrul CR Dubăsari.
E. Alexei

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere.

Articole asemănătoare

Back to top button