Est-CurierPolitic

CSE recomandă Parlamentului prelungirea stării de urgenţă cu 60 de zile

Comisia pentru Situaţii Excepţionale s-a întrunit astăzi, şi a decis să recomande Parlamentului prelungirea stării de urgenţă cu încă 60 de zile. Anunţul a fost făcut la şedinţa Guvernului din 20 aprilie de către ministra de interne, Ana Revenco. 

Starea de urgenţă a fost instalată în Republica Moldova în data de 24 februarie 2022, în legătură cu invazia trupelor armate ale Federaţiei Ruse în ţara vecină, Ucraina. Cetăţenilor Republicii Moldova li s-a recomandat să se abţină de la călătorii în Ucraina. În schimb, Moldova s-a angajat să ajute cetăţenii ţării vecine să se refugieze din zonele nesigure.

Din 24 februarie ţi până în 20 aprilie, 390 178 de cetăţeni di Ucrainei au traversat pe sensul de intrare frontiera moldo-ucraineană, din ei au rămas pe teritoriul ţării noastre 91 471 de cetăţeni.

 

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button