DubăsariEst-CurierSocial

Consilierii r. Dubăsari n-au votat executarea bugetului pentru 2020 (video)

Şedinţa extraordinară a Consiliului raional Dubăsari din 31 martie, 2021, a fost convocată pentru a decide pe marginea a trei proiecte, propuse consilierilor pentru examinare.

Primul proiect se referea la aprobarea raportului de executare a bugetului raional pentru anul 2020, urmat de proiectul deciziei privind aprobarea acordului trilateral de colaborare dintre Zona Economică Liberă Bălţi, Consiliul raional şi Primăria s. Pîrîta; şi proiectul deciziei de rectificare a bugetului şi alocare a unor bani.

Deşi la începutul şedinţei majoritatea consilierilor au votat pentru ca „şedinţa să se desfăşoare în maximum jumătate de oră”, iar cele trei proiectele au fost discutate în comisii, consilierilor le-a mai luat cca 3 ore să le discute şi să le aprobe în plen, asta după ce preşedintele şedinţei, democratul Nicolae Gazea, le-a asigurat tuturor doritorilor dreptul de a-şi expune opinia.

Executarea bugetului a acumulat 13 voturi din 26 posibile

Chiar de la începutul şedinţei, consilierul BE ACUM, Petru Bondari a propus ca proiectul deciziei cu privire la executarea bugetului să fie scos de pe ordinea de zi, în legătură cu faptul că ar fi insuficient de pregătit. În replică, Lilia Cazac, şefa direcţiei finanţe, a atenţionat că în conformitate cu calendarul bugetar, executarea bugetului se examinează şi se aprobă de către consilieri până la data de 2 aprilie. Şi Nicolae Gazea a informat că în cadrul comisiei acest proiect a fost avizat negativ, în legătură cu faptul că nu au fost respectate rigorile de transparenţă a procesului decizional. După lungi dezbateri, proiectul deciziei propus a întrunit doar 13 voturi ale consilierilor prezenţi.

Urmăriţi dezbaterile mai jos:

Apropo, potrivit raportoarei, bugetul raional a fost executat în proporţie de peste 97 la sută, partea neexecutată fiind transferurile cu destinaţie specială de la bugetul de stat destinate plăţii compensaţiilor la serviciile comunale pentru locuitorii din stânga Nistrului şi a unor ajutoare sociale.

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Vezi și
Close
Back to top button