Creditorii bat la uşile debitorilor

Vinerea trecută a avut loc o şedinţă de lucru în cadrul căriea a fost pusă în discuţie problema rambursării creditului tehnic către Î.S. „Mecagro”, acordat în perioada 2006-2008 unui număr de cinci întreprinderi şi gospodării agricole din raionul Dubăsari, în scopul fondării staţiunilor tehnologice de tractoare şi maşini agricole.

Idee nu rea, doar că după aproape opt ani de la implementarea ei am ajuns astăzi să constatăm că cei mai mulţi dintre debitori nu au suficiente resurse financiare pentru a întoarce banii creditorului. Motivele invocate sunt multe. Unii spun că din cauza blocării accesului la terenurile agricole de după traseul Tiraspol – Râbniţa nu pot prelucra pământul ceea ce presupune pierderi de zeci şi chiar sute de mii de lei.

Şi calamităţile naturale le dau multă bătaie de cap în ultimii ani.

Prezent în sală, M. Scurtu, reprezentantul Î.S. „Mecagro”, le-a amintit încă o dată directorilor de întreprinderi sumele debitoare, înregistrate la moment, sfătuindu-i pe aceştia să adreseze Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare cereri în vederea reeşalonării creditelor contractate pe o perioadă de 2-3 ani sau, de ce nu,  până la lichidarea finală a barierelor, impuse de separatişti, ce nu le permit prelucrarea terenurilor de după traseu.

M. Doruş

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *