CriuleniSănătate

COVID-19 a revenit în r. Criuleni

120 de cazuri active de Covid 19 se înregistrau în r. Criuleni la data de 8 septemrbie 2021, asta după ce în iunie statistica arăta zero în majoritatea localităţilor din raion.

Potrivit datelor furnizate redacţiei de către Centrul de Sănătate Criuleni, Măgdăceşti, or. Criuleni, satele Zăicana şi Dubăsarii Vechi erau localităţile cu mai mult de zece cazuri active (în tratament). În Micleşti, Steţcani, Ratuş, Boşcana, Coşerniţa, Cimişeni, Răculeşti, Hârtopul Mic, Măşcăuţi numărul celor afectaţi de virus este de la 3 la 6.

Pentru comparaţie, la 23 iunie, Centrul de Sănătate Criuleni atesta doar 4 cazuri de Covid, iar la 4 august – 7 cazuri active în tot r. Criuleni.

Paralel, avansează şi procesul de vaccinare, care a înregistrat un progres, comparativ cu mijlocul lunii iulie, de 7,5%. Către 6 septembrie, 12716 cetăţeni au fost imunizaţi complet, din 52940 câţi sunt eligibili pentru vaccinare. La 13 iulie, cifra celor imunizaţi cu schema completă era de 8752.

Ultima Hotărâre a Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică anunţată la 23 august, 2021, recomandă autorităţilor din domeniul ordinii și securității publice să intensifice monitorizarea și controlul respectării de către persoanele fizice şi juridice a măsurilor de prevenire şi combatere a infecţiei COVID-19. Măsurile rămân a fi cele cunoscute deja:

  • vaccinarea împotriva COVID-19;
  • purtarea măștilor de protecție;
  • aerisirea/ventilarea încăperilor;
  • menținerea distanței fizice de cel puțin 1 metru;
  • prevenirea aglomerării;
  • curățarea și dezinfectarea spațiilor și a echipamentelor cu produse biocide avizate;
  • instruirea, informarea și comunicarea (părinți, elevi, studenți, personal didactic și nedidactic);
  • protecția sănătății elevilor, studenților, cadrelor didactice și a altui personal aflat în grupele de vârstă expuse la risc și/sau având afecțiuni cronice și/sau stări imunosupresive;
  • respectarea legislației sanitare în vigoare.

 

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button