Corjovencele de pe ambele maluri ale Nistrului – la “MiSS bunicuța”, ediția 2019

Cea dea 3 ediție a concursului bianual “Miss bunicuţa”, organizat sâmbăta trecută în incinta Casei de cultură din s. Corjova cu prilejul sosirii primăverii şi a Zilei internaţionale a femeiei – 8 martie, şi la care au participat şase concurente din cele două sate cu aceeaşi denumire – Corjova, doar că situate pe maluri diferite ale bătrânului Nistru, a început cu semnarea Acordului de colaborare între s. Corjova (Criuleni) şi comuna Santimbru din judeţul Alba, România.

După ce au semnat documentul, care urmează să fie validat în viitorul cel mai apropiat de consilierii corjoveni, dar şi cei din Santimbru, primarii Gheorghe Ojog şi Ioan Iancu Popa au făcut schimb de suveniruri, făgăduind în faţa celor prezenţi o colaborare strânsă şi prodigioasă între cele două localităţi.

În continuare, pe scenă au urcat, rând pe rând, patru cupluri: Gheorghe şi Vera Calcaura, Ion şi Elena Ţurcan, Nicolae şi Maria Rebeja, Grigore şi Liuba Rebeja, care rotunjesc în acest an frumoasa aniversare de 50 de ani de la înregistrarea căsătoriilor şi despre care sătenii vorbesc doar vorbe bune: harnici gospodari, oameni de omenie, părinţi exemplari şi bunici de invidiat, prilej cu care primăria le-a înmânat certificate jubiliare de căsătorie la care a anexat şi câte un mic ajutor financiar, iar copiii acestora, nepoţi şi strănepoţi, le-au adus în dar florile recunoştinţei şi mândriei că îi au alături.

Concursul propriu zis a demarat cu lansarea celor şase protagoniste, bunicuţele talentate şi îndrăzneţe din cele două Corjove, care au făcut furori în sală, una mai bună decât alta, astfel încât i-au pus în mare încurcătură pe juraţi nu, însă, şi pe spectatori, care s-au bucurat nespus de sărbătoare, mulţumind fiecăreia pentru prestaţie cu aplauze furtunoase şi îndelungate.

După şase probe în care fiecare dintre participante a trebuit să-şi demonstreze aptitudinile creative:

– Prezentarea;

– “Mai întoarce, Doamne, roata”;

– “Cartea de bucate a familiei mele”;

– “Povestea unei ţinute vestimentare”;

– Proba de inteligenţă;

– “Invitaţie la dans”,

de titlul “Miss Bunicuţa” s-a învrednicit Galina Jalbă (s. Corjova, Dubăsari).

Miss Gospodina a devenit Vera Ojog, iar Claudia Caimacan – Miss Talent. Vera Pădurean a cucerit titlul de “Miss Originalitate”, iar titlul de “Miss Ingeniozitate” a revenit Verei Stasenco. Cu titlul de “Miss Inteligenţă” a plecat acasă Olga Groholiscaia.

Buna dispoziţie a publicului spectator a fost întregită şi de câteva mărţişoare muzicale, oferite în dar de artiştii locali, dar şi din Boşcana, Criuleni.

Gh. Motricală

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *