Copiii nu fac diferenţa

Patru cazuri de intoxicaţie la copii au fost înregistrate de către Inspectoratul de Poliţie Criuleni pe parcursul verii ce s-a scurs. Trei copii au ajuns la spital după ce au consumat pastile lăsate de maturi în locuri accesibile picilor, iar un copil a îngurghitat praf toxic destinat exterminării muştelor. În toate cele patru cazuri vârsta copiilor nu depăşea 5 ani.

„De fiecare dată părinţii spun că au lăsat copilul fără supraveghere doar pe cinci minute – spune  Eugenia Florica, colaborator al IP Criuleni, – însă dacă ancheta demonstrează că părintele nu a avut suficientă grijă pentru a securiza locuinţa, acesta poate fi tras la răspundere administrativă, conform articolului 63 al Codului Contravenţional al RM „Neîndeplinirea obligaţiunilor de întreţinere şi educare a copilului minor”.  Eugenia Florica precizează că amenda în asemenea cazuri constituie de la 5 la 20 unităţi convenţionale, iar o unitate convenţională este egală cu 20 de lei.

Cel mai recent caz de amendare a unui adult pentru faptul că a pus în pericol sănătatea unui minor şi l-a adus la stare de ebrietate, îndemnându-l să bea vin, s-a întâmplat acum, o lună, întro localitate din preajma Criuleniului. Bărbatul care l-a servit cu alcool pe un băiat de numai cinci ani a achitat o amendă de 400 de lei.

Info „E.C.”

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *