CulturalDubăsari

Concursul ”Super Voce – 2022” se va desfășura la Molovata, Dubăsari

De Ziua Tineretului, Casa de Cultură din s. Molovata, r. Dubăsari, va organiza un concurs regional al tinerilor interpreți, care doresc să-și testeze aptitudinile pe o scenă. 

La concurs se pot înscrie tineri locuitori ai satelor Molovata, Oxentea, Holercani, Marcăuți și Ustia, r. Dubăsari.

Ina Popa, directoare artistică la Casa de Cultură Molovata, precizează, că vârsta participanților trebuie să înceapă cu 13 ani, dar nu este o limită de sus. 

”Nu am stabilit o limită de vârstă, din cauza că poate sunt și oameni mai în vârstă, care cântă pe undeva, dar nu-i cunoaște nimeni. Până acum cel mai în vârstă participant e de 22 de ani. Avem solicitări de la Ustia, de la Holercani, Marcăuți și de la Molovata sunt 8 participanți care și-au anunțat participarea. O preselecție nu vom face, piesa poate fi de orcie gen, fără limitări de limbă în care să cânte. Drept că tinerii acum tind mai mult spre piese în limba engleză. Ne vom strădui să le acordăm și premii, cum ar fi premiul mare și primele trei locuri. Am apelat la agenți economici din sat, voi apela și la consiliul local, pentru că ne dorim mult să motivăm copiii să participe și uneori și 100 de lei este un premiu motivant pentru un copil” – a precizat Ina Popa momentele organizatorice.

Ziua Tineretului a fost mereu marcată la Molovata și de obicei se dădea câte un concert la Casa de Cultură, dar un concurs este în premieră. Participanții se pot înscrie în concurs până pe data de 4 noiembrie, spune Ina Popa. 

Concursul va avea loc sâmbătă, 19 noiembrie, ora 16.00, în sala Casei de Cultură Molovata, r. Dubăsari.  

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button