Concertul s-a sfârșit, sper să nu înceapă teatrul…

La alegerile din 30 noiembrie, curent, s-a ales direcția dezvoltării țării. Din acest motiv cetățenii s-au mobilizat  și au ieșit scrâșnind din dinți la votare. Au ales majoritatea vectorul european, dar și numărul celor nostalgici după URSS e impunător. Nu-i cazul să-i blamăm, pur și simplu guvernarea declarată pro-europeană nu a reușit să-i convingă prin fapte că viața poate fi frumoasă și fără ciocolate “Alionușca” ori “Crasnaia Moscva…”

Am ales răul cel mai mic pentru țără și această alegere nu-i un motiv de mândrie pentru cei delegați la guvernare.

Cu 5 ani în urmă lumea alegea cei mai școliți, mai tineri, mai experți, ca să scape țara de sărăcie, corupție, ce a cules se vede nu la Chișinău, ci în satele noastre.

Mai rar în istorie se întâmplă să ți se ofere o a treia șansă pentru a îndreptăți niște așteptări. Sper că această ocazie nu va fi ratată și discreditată de orgoliul și pofta excesivă a liderilor celor trei partide declarate pro-europene. Oricum rezultatele scrutinului sunt o palmă dată de electorat guvernanților ca să se trezească. Or, succesul lui Dodon tot ei l-au condiționat, unii au votat pentru el, în semn de protest pentru speranțele spulberate.

Alegătorul și-a făcut temele la acest scrutin. E rândul politicienilor, care au simțit că li se poate rupe fotoliul, să-și facă datoria și să avem o țară europeană nu doar din punct de vedere geografic, dar și economic, politic, social.  Nu umblă câinii cu colaci în coadă nici în UE, dar lumea care muncește are siguranța zilei de mâine, indiferent de faptul ești sau nu afiliat la biserica sau partidul din care face parte șeful.

Echipele PLDM, PLM ȘI PDM au acum toate condițiile ca până  la Revelion să formeze Guvernul, care să lucreze și pentru prosperarea țarii, astfel ca celorб care au umblat din poartă în poartă să convingă  lumea să iasă la votare și să-i voteze, să nu le fie rușine să mai poarte scurtele partinice.

 E. CHIRIAC 

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *