Colinda ortodoxă a răsunat la Criuleni

Festivalul colindelor ortodoxe, tradiţional pentru raionul Criuleni, nu s-a abătut nici în acest an de la program, şi a demarat a doua zi de Crăciun pe stil vechi, pe 8 ianuarie, în sala Centrului de Cultură şi Tineret “G. Sîrbu” din Criuleni.

IMG_3580

Cele 10 colective participante au reprezentat 9 parohii – Boşcana, Dubăsarii Vechi, Izbişte, Criuleni, Cruglic, şi altele. Ca şi la ediţiile precedente, pentru organizarea celei din 2015 au colaborat Secţia Cultură şi Tursim a Consiliului Raional Criuleni şi Protopopiatul de Criuleni şi Dubăsari.

“În cadrul ediţiei din 2015 am avut în calitate de participanţi 10 colective foarte bine pregătite. În acest an nu am admis jocuri zoomorfe, urături – doar colinde, care corespund genericului festivalului “Astăzi s-a născut Hristos!” – ne informează Valentina Bobeico, şefa Secţiei cultură Criuleni. –Iarăşi ne-a surprins colectivul artistic de la Dubăsarii Vechi, “La stâncă”, care a prezentat colinde autentice din localitatea lor, colinde care nu mai sunt în top, din păcate, dar datorită unui asemenea festival avem ocazia să le conservăm şi să le promovăm”.

IMG_3592

Programul festivalului a culminat cu evoluarea corului Protopopiatului de Criuleni şi Dubăsari.

Organizatorii au rezervat pentru colectivele participante diplome, cadouri şi colaci.

S. Cernov

Imagini de la eveniment:  http://protopopiat-criuleni-dubasari.md/. 

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *