Est-CurierSănătateSocial

Cifrele privind infecţia Covid-19 sunt în scădere

După cum arată datele oferite de către Centrul de Sănătate Criuleni, la data de 11 ianuarie 2021, numărul de infectări cu noul coronavirus continuă să descrească.

Tendinţa se menţine în ultimile trei săptămâni, însă nu se ştie cum va evolua situaţia după sărbătorile de revelion şi Crăciun, or, anterior, după alegerile prezidenţiale, numărul de cazuri a crescut brusc.

Zolonceni, Mălăieşti, Rîşcova şi Oniţcani sunt patru sate din r. Criuleni în care la 11 ianuarie nu era nici un caz confirmat de covid-19. Cele mai multe localităţi din raion se menţin cu un număr de cazuri active de la 1 la 9. Zece şi mai multe sunt înregistrate în localităţile Dubăsarii –Vechi (54), or. Criuleni (45), satele Măgdăceşti (34), Bălăbăneşti (23), Cruglic (21), Dolinnoe (20), Boşcana (18), Slobozia-Duşca şi Cimişeni (câte 17),  Porumbeni (14), Ratuş (12), Corjova (11).

Situaţia în şcolile şi grădiniţele raionului Criuleni este mai mult decât îmbucurătoare – a menţionat Ala Ungurean, şefa Direcţiei Educaţie Criuleni la şedinşa operativă săptămânală. Funcţionra a spus că luni, odată cu reînceperea semestrului doi de studii, cu prezenţa fizică a elevilor în toate instituţiile, nici un elev sau copil de grădiniţă nu era testat pozitiv la Covid-19. Confirmaţi pozitiv, însă, s-au dovedit  4 cadre didactice şi 3 cadre nedidactice din şcoli, precum şi un cadru didactic dintro grădiniţă.

 2078 de persoane, de la începutul pandemiei, în r. Criuleni au făcut Covid-19, confirmat prin test clinic, din ele 1649 de persoane s-au însănătoşit, 38 au decedat, iar 391 se află în prezent în tratament. Pentru comparaţie, cifra persoanelor aflate în tratatment, două săptămâni în urmă, era de 420.

Starea de urgenţă în sănătate publică a fost prelungită în R. Moldova până la 15 ianuarie, respectiv, se menţin tot până atunci, toate restricţiile impuse de autorităţi persoanelor cu vârsta de peste 63 de ani, copiilor, adulţilor care se află în spaţii publice înschise sau deschise, spălatul frecvent pe mâini, dezinfectarea suprafeţelor şi a mâinilor, păstrarea distanţei sociale, restricţii la sărbători şi întruniri, etc.  

Pe ţară, în general, numărul de cazuri confirmate de apropie de 150 de mii, iar cel al deceselor de virus a depăşit 3156 de persoane.

Covid 1

Covid 2

 

S. Cernov  

 

 

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere.

Articole asemănătoare

Back to top button