Est-Curier

Chiciura a stins lumina în șase localități din raionul Criuleni. Fiți atenți la conductoare!

Chiciura depusă în straturi groase pe conductoare și copacii din apropierea liniilor electrice aeriene (LEA) a atins în multe cazuri o greutate suplimentară critică, care a condus la ruperea conductoarelor și căderea pilonilor, provocând numeroase întreruperi neprogramate în rețelele electrice. Astfel, în seara zilei de 8 februarie 2021, la ora 20:00, au apărut probleme de furnizare a energiei electrice în 24 de localități.
Ciciura 2
În dimineața zilei de marți, 9 februarie, la ora 06:00 erau deja 37 de localități fără tensiune în urma căderilor masive de copaci și crengi peste conductoarele LEA, iar conform situației operative de la ora 09:30, numărul localităților afectate de intemperie este de 64, preponderent din centrul și sudul țării. Cele mai afectate raioane sunt Orhei cu 22 localități fără energie, Strășeni cu 8 localități, Criuleni – 6, în Cimișlia lipsă de tensiune în 10 localități, Anenii Noi și Căușeni cu câte 5 localități și altele cu un număr mai mic de întreruperi neprogramate.
Sunt afectate multe fidere ale LEA de 10kV și 0,4 kV situate atât în intravilanul localităților, cât și în extravilan.
Departamentul Relații Externe și Comunicare a ÎCS „Premier Energy Distribution” SA comunică :”
Echipele de intervenție operativă au activat toată noaptea pentru a securiza locurile rupturilor de conductoare și a înlătura copacii căzuți peste LEA, iar din primele ore ale dimineții au fost implicate în lucrări 57 de formațiuni mobile dotate cu tehnica și materialele necesare pentru efectuarea lucrărilor de reparație. În acest context, atragem atenția populației să manifeste maximă precauție și să respecte regulile de securitate electrică pentru evitarea accidentelor:
 ocoliți și nu atingeți conductoarele electrice căzute avariat la pământ sau care atârnă suspect de pe piloni și copaci;
 marcați la distanță locul rupturii conductorului electric și asigurați paza acestuia până la intervenția electromontorilor pentru a restricționa astfel accesul persoanelor și a animalelor domestice în zona de risc de electrocutare;
 nu interveniți în instalațiile electrice deoarece aceste acțiuni vă pun în pericol viața;
 instruiți copiii cum să se comporte corect și fără riscuri în această situație;
 despre orice incident informați în regim de urgentă operatorul de distribuție la telefonul Serviciului 24h – 022-43-11-11 sau la cel local, indicat în factură.
Ciciura
Info ”E.C”

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere.

Articole asemănătoare

Back to top button