Chinurile facerii Consiliului Raional Criuleni

Nici cea de-a doua convocare a primei şedinţe a Consiliului raional Criuleni nu s-a soldat cu rezultat pozitiv pentru cetăţeni şi raion.  La 19 noiembrie 2019, ora 15.00, la şedinţă s-au prezentat 10 consilieri aleşi din partea Blocului ACUM Da şi PAS şi doi consilieri din partea PUN – Partidul Unităţii Naţionale.

IMG_6836

19 noiembrie 2019, consilierii Blocului ACUM şi PUN.

Următoarea convocare, a anunţat Diana Rusu, secretarul Consiliului Raional, va avea loc sâmbătă, 23 noiembrie, ora 11.00. Va fi a treia şi ultima încercare de a constitui Consiliul Raional.

În cazul în care la şedinţa următoare se vor prezenta mai puţin de 17 consilieri – majoritatea simplă, atunci consiliul va fi dizolvat de drept şi vor fi anunţate alegeri noi, a adăugat Diana Rusu.

La Criuleni, se pare, este o tradiție, ca primele două tentative de convocare a primei ședințe a Consiliului Raional să fie de formă, or, mai mulți consilieri se văd în funcții înalte și, contrar așteptărilor cetățenilor, aparent promovează mai mult interese de grup, decât programele lor electorale și promisiunile date cetățenilor. Precedentul președinte de raion, Iurie Andriuță, a fost înscăunat tot din cea de-a treia tentativă, când s-a adunat o ședință deliberativă, pe data de 5 iulie, 2015, zi de duminică.

Și Vitalie Rotaru, președinte de raion între 2011-2015, a fost votat în ultima zi posibilă, adică, la a treia convocare, pe data de 16 iulie 2011, după ce consilierii şi-au tot luat timp pentru consultări. La a treia convocare o parte din consilierii aleşi la 5 iunie 2011 au cerut chiar  amânarea şedinţei, dar pentru că nu li s-a respectat dorinţa, au părăsit şedinţa, iar Vitalie Rotaru a devenit preşedinte de raion cu 18 voturi şi trei abţineri.

Info “Est-Curier”

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *