Certificatul medical pentru admiterea la studii a fost exclus din lista de acte obligatorii

Începând de astăzi, studenții care urmează să se înscrie în instituțiile de învățământ profesional tehnic și superior nu vor mai fi obligați să prezinte certificatul de sănătate (de obicei forma 086e), care până acum era indispensabil pentru admiterea la studii.

Studenti_ULBS-840x420

Un ordin comun în acest sens a fost semnat de miniștrii Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, și Educației, Culturii și Cercetării.

„Fiecare absolvent are dreptul prin constituție la studii, or, aceasta, nu depinde de starea lui de sănătate. Și noi suntem obligați să-i asigurăm acest drept nelimitat fără nicio condiționalitate. De asemenea trebuie asigurată respectarea dreptului la confidențialitatea și protecția datelor cu caracter personal, astăzi forma 086/e fiind pestriță cu date despre starea sănătății tinerilor. În același timp, ne-am propus să reducem povara pe instituțiile medicale care, pe lângă fluxul de pacienți, sunt nevoite să facă față numărului mare de solicitanți de certificate”, a scris pe pagina sa de Facebook, ministra Sănătății, Ala Nemerenco.

De menționat că certificatele de sănătate vor fi necesare în continuare doar la specialitățile care necesită condiții fizice speciale – militari, sportivi, polițiști, pompieri.

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *