Cei mai buni finisori în construcţie

Etapa zonală a concursului „Cel mai bun în meserie”, s-a desfăşurat săptămâna trecută la Criuleni. Şcoala Profesională din Criuleni a găzduit ediţia a VIII a concursului, la care au participat echipe de la Şcoala Profesională Orhei, Şcoala Profesională nr. 7 din Chişinău, Şcoala Profesională nr. 9 Chişinău, Liceul Profesional nr 2 din Chişinău şi Şcoala de Meserii din Dănceni, Ialoveni.

Vasile Iapără, directorul şcolii din Criuleni, a precizat că la concurs vor participa cei care studiază specialitatea finisor în construcţie şi i-a îndemnat să-şi etaleze toate cunoştinţele şi să profite din plin de ele, pentru că au toate posibilităţile.

DSCN2232

Victor Juc, director adjunct pentru instruire în compania producătoare de materiale de construcţie, care pune la dispoziţia elevilor materialele folosite în probele de concurs, a adus la cunoştinţă celor prezenţi condiţiile desfăşurării concursului şi faptul, că partea practică se va desfăşura pe holul instituţiei, iar munca concurenţilor va rămâne drept beneficiu şcolii-gazdă. “Ati însuşit, pe parcursul instruirii, cum se folosesc materialele de construcţie produse de compania noastră, iar acum, pe parcursul a patru zile, veţi arăta ce puteţi cel mai bine. Veţi avea trei probe – proba teoretică, cunoştinţele în domeniul protecţiei muncii, şi proba practică. Numărul maxim de puncte care poate fi acumulat este 110. Fiecare elev va lucra pe o suprafaţă de 12 m2, în holul instituţiei, la etajul doi. Deţinătorii locurilor 1 şi 2 vor merge la concursul republican” – a spus Victor Juc.

În urma evaluării lucrărilor, juriul a stabilit că locul III şi premiul de una mie de lei revine echipei ŞP nr. 7 din Chişinău, locul II şi premiul de două mii de lei l-a câştigat echipa Liceului Profesional nr. 2 din Chişinău. Locul I şi premiul de 3000 de lei l-au împărţit Ştefan Burlacu din Ohrincea şi Igor Cârlan din Jevreni, elevi ai ŞP Criuleni. Ei vor reprezenta şcoala la etapa republicană a concursului “Cel mai bun în meserie”.

Svetlana Cernov

În imagine: echipele participante, la deschiderea concursului

 

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *